Събота, 11 Юли 2020

Вторник, 30 Юни 2020 08:46

140 нови случая на коронавирус у нас, 60 от тях – в Смолян

Общо 87 са заразените с коронавирус в смолянския завод

 

 140 нови случая на коронавирус у нас за последното денонощие. Направени са 4524 PCR теста. Така общият брой на заразените става 4831.

Най-много заразени са установени в областите Смолян - 60 и София град - 21. Четирима пациенти с коронавирус са починали вчера. 74 са оздравелите.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 5; Варна - 6; Враца - 1; Кърджали - 4; Кюстендил - 4; Пазарджик - 9; Плевен - 3; Пловдив - 7; Разград - 2; Сливен - 3; Смолян - 60; София област - 3; София град - 21; Търговище - 1; Хасково - 2; Шумен – 8.

4831 са общо потвърдените случаи на новия коронавирус у нас. Към момента активните случаи са 2026. Излекуваните лица са 2582. От тях 74 са регистрирани през последните 24 часа.

С доказан COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 434 пациенти. 31 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Националната информационна система показва, че при общо 404 лица-медицински служители у нас е потвърдена коронавирусна инфекция. Нови 10 случая са регистрирани през изминалото денонощие, като 2 от тях са установени при лекари, 5 - при медицински сестри, 2 - при санитари и 1 - при друг медицински персонал.

223 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Четири от случаите са от последните 24 часа. Починали са мъж на 54 г. с диабет, астма и сърдечно заболяване, мъж на 72 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 69 г. с диабет и сърдечно заболяване и жена на 64 г. с диабет и сърдечно заболяване.

Заводът в Смолян, който се превърна в огнище на коронавирус, от днес ще работи при строги мерки за сигурност.

87 работници там  са заразени. Предстои масово тестване на всички служители. Те ще бъдат стимулирани да ходят на работа като им се осигури личен транспорт. След дезинфекция, ще вършат задълженията си в една смяна, ще се хранят в пластмасови кутии и ще избягват струпвания.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От Регионалната здравна инспекция смятат, че заразата е тръгнала от автобусите, с които работниците се транспортират до завода.

Пред Нова ТВ мениджърът на завода Костадин Христов обясни, че все още няма официална информация колко точно са заразените с COVID-19 служители. От днес работниците идват с личен транспорт, допълни той и обясни какви мерки за ограничаване на заразата са предприети от ръководството на предприятието. „Автобусите са канселирани от всички населени места. Предпазни шлемове, предпазни маски, дезинфекция на работните места, увеличаване на почивките. Столовата ще дава храна само в пластмасови кутийки. Хората влизат от два входа и излизат от няколко изхода, за да се предотврати струпване”, обясни Христов. 

Вече температурата на служителите се мери при постъпване в смяна, а след това – 2 или 3 пъти по време на работа. 

От вчера предприятието работи на една смяна от 220 души. Производството е намалено с 50-60%. Според Костадин Христов има служители, които са в паника от разпространението на коронавируса в завода. Част от  тях са отказали да отидат на работа.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар