Събота, 08 Август 2020

Петък, 03 Юли 2020 15:11

Песков: Русия няма намерение да взима под внимание т.нар. опасения на други страни за Конституцията

Русия остава и ще остане преди всичко ангажирана със своя собствен суверенитет, като това по никакъв начин не противоречи на международното право, заяви прессекретарят на руския президент

 

Русия няма намерение да взима под внимание т.нар. опасения на други страни по повод поправките в конституцията на Руската Федерация. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред журналистите, като увери, че Москва е запозната с критичните заявления на редица страни по повод приетите промени, съобщава ТАСС.

Говорителят на Кремъл подчерта, че „Русия, разбира се, е спазвала, спазва и ще продължи да спазва основите и нормите на международното право, духа и буквата на международното право“. „Но в същото време Русия остава и ще остане преди всичко ангажирана със своя собствен суверенитет, като това по никакъв начин не противоречи на международното право“, убеден е Песков. По неговите думи, „още повече, аналогични положения се практикуват в редица държави“. „Не сме готови да вземем под внимание подобни т.нар. опасения и няма да го направим“, посочи представителят на Кремъл.

Както беше съобщено по-рано, ЕС счита, че изменението за приоритета на руската конституция пред международното право нарушава задълженията на Руската федерация. Представителят на външната служба на ЕС Петер Стано изрази надежда Руската федерация да запази рамката, която да гарантира изпълнението на международните й задължения, съобщава „Фокус“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар