Събота, 08 Август 2020

Неделя, 05 Юли 2020 11:57

Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно представени партии, освен за БСП

В обществото се налага едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то трябва да спре да работи, коментира депутатът от БСП

 

"Реален механизъм, с който да се дават оценки и да се контролира дейността на прокуратурата от Народното събрание не съществува. Трябва да се разгледа защо се стигна до този конфликт между главния прокурор и президента, защо се публикуват извадки от разговори и чатове. Не е редно да се случва такова нещо в правова държава, в 21 век. По този начин се разгражда държавността." Това заяви народният представител от ПГ на БСП за България Иван Иванов пред БНР.

По думите му законодателният орган единствено поставя рамката на дейност на прокуратурата и за по-сериозни правомощия може да се говори единствено при конституционни промени.

По повод промените в закона за МВР, депутатът от левицата коментира: "Експериментите в този сектор не водят до нищо добро. И днес служителите са недоволни и протестират. Можеше с този закон да се обърне внимание на техните искания. Тези промени нито бяха навременни, нито необходими."

Той обърна внимание, че тези промени са били продиктувани от конюнктурни причини, но ще дадат отражение върху службите, които трябва да служат за сигурността на държавата. По думите му в обществото се налага едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то трябва да спре да работи. Иванов подчерта, че след промените в Закона за МВР - това може да доведе до други секторни промени като верижна реакция което отново означава разпад на държавността.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно представени партии, освен за БСП. Ние сме били винаги последователни включително и в позицията ни за изцяло нов закон за МВР, защото настоящият се кърпи от години. БСП е единствената опозиция в момента", категоричен е Иванов.

"За никого не е тайна, че бизнесът в България търси контакти с властта и комуникира по някакъв начин въпросът е докъде се стига. Дали се влиза в една корупционна среда или до нормален диалог, който да подобри бизнес средата. Очакваме отговорите от прокуратурата и съда в тази посока", заключи Иванов.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 05 Юли 2020 11:57
  Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на БСП

  Всички кандидати за председател на столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж

 • Неделя, 05 Юли 2020 11:57
  Георги Гьоков: Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласувам за нея

  Отказвам номинацията и си правя отвод като кандидат за председател на БСП

 • Неделя, 05 Юли 2020 11:57
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

Оставете коментар