Събота, 08 Август 2020

Сряда, 08 Юли 2020 19:00

Георги Свиленски: В държавата не се случва нищо, освен корупционни скандали

Корупцията вече е платена в законите, които се приемат, смята зам.-председателят на ПГ на БСП

 

В държавата не се случва нищо, освен корупционни скандали, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Той обясни защо социалистите искат да внесат вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

Никой до ден днешен не каза дали снимките с пачките евро и златните кюлчета са истински или не, подчертава той. С вота на недоверие искаме да покажем генезиса на корупцията, продължи Свиленски.

Корупцията вече е платена в законите, които се приемат, смята той.

Според него управляващите се опитват да вкарат корупцията в институциите чрез назначаване на служители, сложени точно за това.

В тази посока ще развием нашите мотиви, обобщи той.

Ще проведем консултации с другите политически сили и другата седмица ще внесем искането, каза Свиленски.

„Аз съм кандидат за председател на градската организация на БСП в София.

Считам, че БСП-София има нужда от ново ръководство. БСП-София трябва да бъде малко по-критична опозиция, да бъде малко по-непримирима към корупционните скандали в общината“, каза още Георги Свиленски.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 08 Юли 2020 19:00
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

 • Сряда, 08 Юли 2020 19:00
  Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на БСП

  Всички кандидати за председател на столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж

 • Сряда, 08 Юли 2020 19:00
  Германската телевизия ZDF разказва на децата за събитията в България

  „Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната“, се казва във филмчето на обществената медия

Оставете коментар