Четвъртък, 06 Август 2020

Петък, 10 Юли 2020 16:51

ВСС поиска спешна среща с Румен Радев заради натиска върху съдебната власт

В писмото е изразено очакване Президентът да приеме отправената покана и срещата да бъде проведена възможно най-скоро, в името на стабилността и доверието между властите

 

Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев отправи покана към държавния глава Румен Радев за спешна среща във връзка с ескалиращото обществено напрежение и натиска върху съдебната власт, съобщават от ВСС.

В писмото е посочено, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, руши не само доверието в съда и прокуратурата, но и държавността. Уточнено е, че Висшият съдебен съвет, като конституционно установен орган, е призван да представлява съдебната власт, да осигурява и отстоява нейната независимост, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат конструктивен диалог и взаимно доверие.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В писмото е изразено очакване Президентът да приеме отправената покана и срещата да бъде проведена възможно най-скоро, в името на стабилността и доверието между властите.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев направи изявление и обяви, че прокуратурата е подложена на „безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента Румен Радев и обслужващи го политически формации“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар