Вторник, 29 Септември 2020

Събота, 11 Юли 2020 10:43

Напрежението в Сърбия не стихва

Белград се събужда след много сълзотворен газ и десетки арестувани

Поредна нощ на бурни протести в Белград - един човек е ранен, десетки са арестувани. Полицията използва сълзотворен газ и палки, за да разпръсне събралото се множество.

За четвъртa поредна вечер на площада пред парламента в Белград се събраха хиляди, за да изразят недоволството си от политиките на правителството и президента Александър Вучич, както и от начина, по който властта се справя с COVID кризата. Протестът започна мирно, но около 22:00 часа местно време група младежи започна да хвърля камъни, пиратки и сигнални ракети към сградата на парламента.

На място пристигнаха спецчасти, които успяха да овладеят ситуацията. Президентът Вучич каза, че виновните за размириците ще бъдат наказани и прикани гражданите да не се тревожат от създалата се ситуация. Премиерът Ана Бърнабич заяви, че болниците в града са препълнени с болни от COVID-19 и че протестите представляват огромен риск за здравето.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 11 Юли 2020 10:43
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

 • Събота, 11 Юли 2020 10:43
  Правителството на Борисов е предпоследно по доверие в ЕС

  Българите са най-недоволни в Европа от подкрепата, която получиха в кризата, показа европейско изследване на качеството на живот

 • Събота, 11 Юли 2020 10:43
  Здравният министър: Мерките в България срещу ковид-заразата няма да се втвърдяват

  "Мерките в България няма да се втвърдяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това", заяви здравният министър д-р Костадин Ангелов.

Оставете коментар