Вторник, 22 Септември 2020

Четвъртък, 23 Юли 2020 17:16

Рамадан Аталай: Имам чувството, че следващият министър, който ще си замине от правителството, ще бъде Теменужка Петкова

В момента се прави опит за преразпределение на бизнес, а не загриженост към енергетиката, коментира депутатът от ДПС

 

Имам чувството, че следващият министър, който ще си замине от правителството, ще бъде Теменужка Петкова. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Рамадан Аталай по време на дебата за студения резерв, предаде репортер на Агенция "Фокус". Според него тя трябва да обясни как и по какъв начин ще нарушаваме принципни неща, които са въведени в енергетиката от 2003 г., откогато има студен резерв.

"Разглеждаме един текст, който не му е място в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Текст, който възникна въз основа на омразата към собствениците на определени електрически централи. Текст, който няма нищо общо със създаване на сигурност и стабилност на електроенергийната система", каза Аталай.

Рамадан Аталай заяви, че в момента се прави опит за преразпределение на бизнес. "А не загриженост към енергетиката. В момента се опитваме да се самоубедим, че имаме един преходен период до 2021 г., когато да почнем търговията с капацатитет, за да отпадне студения резерв. Това, което е другият принцип на осигуряване сигурност, стабилност и адекватност на електроенергийната система. Колеги, от 31 юли до другия 3 юли нашата енергийна система ще остане, ще виси във въздуха поради липса на сигурност", каза още депутатът от ДПС.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Юли 2020 17:16
  75-и пореден антиправителствен протест

  Прoтecтът cрeщу прaвитeлcтвoтo и глaвния прoкурoр прoдължaвa 75-а пoрeднa вeчeр. Към 19 ч. oбcтaнoвкaтa в Триъгълникa нa влacттa бeшe cпoкoйнa.

 • Четвъртък, 23 Юли 2020 17:16
  БСП и ДПС се коалират в опит да свалят Цвета Караянчева

  80 подписа са нужни, за да се задвижи процедурата за отстраняването й според правилника на парламента

 • Четвъртък, 23 Юли 2020 17:16
  Борисов яхна джипката в Родопите: Най-важното е - войната е между ГЕРБ и ДПС! Другите са за цвят

  Във Велинградско село премиерът бе посрещнат с бурни аплодисменти и с подкрепа да не подава оставка.

  Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС.

  Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ.

  „Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде? Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от „Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е“, призова министър-председателят.

Оставете коментар