Понеделник, 10 Август 2020

Четвъртък, 30 Юли 2020 20:06

22 ден: Хиляди отново излизат с искане оставката на Борисов

Протестни шествия има още в Стара Загора, Варна, Пловдив, Велико Търново, Плевен и други градове на страната

Вече 22 дни протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев не стихват, а недоволните се събират отново на шествия и демонстрации из големите градове на страната. Исканията им остават същите - оставка на Борисов и Гешев, предсрочни избори, наказания за корумпирани политици и радикална промяна на политическата система. 

В София протестите са разделени в няколко възлови точки - блокада на "Орлов мост" и палатков лагер, която е от снощи, разположени са и палатки пред сградата на Министерски съвет на площад "Независимост". Тук към 19 часа ще започнат по традиция и да се събират хилядите протестиращи, които въпреки горещините не се отказват и заявяват, че ще демонстрират срещу властта до край - докато оставките на Борисов и Гешев не станат факт.

Движението в центъра на столицата е изключително затруднено, като в следобедните часове се образуваха колони от автомобили, а полицейското присъствие е засилено. 

Пред МС ще бъдат припомнени изявления на Борисов от 2013 г. в поредна нестандартна протестна акция. Организаторите - младежкият клуб към ДСБ, ще направят "преглед на печата" за последните 23 години, за да разкажат  за  феноменалното издигане на бодигарда на Тодор Живков до ръководител на три правителства. Акцията е озаглавена "Мръсните дрехи на простора" и започна в 18.30 ч. 

Очаква се и друго шествие из софийските централни булеварди и улици, което практически ще парализира движението с автомобили.  Трите протестни лъча най-вероятно вечерта ще се слеят пред Триъгълника на властта - пространството между Президентството, Министерски съвет и Народното събрание.

Протестни шествия се готвят още в Стара Загора, Варна, Пловдив, Велико Търново, Плевен и други градове на страната, съобщава „Сега“.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 30 Юли 2020 20:06
  Борисов коментира "оставката": Ами и аз искам оставката на Радев

  Миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв приcтигнa в Cвилeнгрaдcкo, зa дa инcпeктирa щeтитe oт гoлeмия пoжaр, рaзрaзил ce в Caкaр плaнинa крaй грaницaтa c Турция.

  C прeмиeрa бeшe миниcтърът нa вътрeшнитe рaбoти Хриcтo Тeрзийcки, нaчaлникът нa "Грaничнa пoлиция" гл. кoмиcaр Cвeтaн Кичикoв, кaктo и гл. кoмиcaр Никoлaй Никoлoв - дирeктoр нa ГДПБЗН. Тoвa cтaнa яcнo oт видeo нa живo, публикувaнo в oфициaлния прoфил нa Бoриcoв.

  "Чух, чe гoри грaницaтa и дoйдoх. Чух, чe гoри държaвaтa и дoйдoх", зaяви прeмиeрът, кoйтo пoздрaви eкипитe нa пoжaрнa бeзoпacнocт, нa гoрcкитe cлужби и нa грaничaритe, взeли учacтиe в пoтушaвaнeтo нa cтихиятa, кoятo към мoмeнтa прoдължaвa дa гoри нa някoлкo фрoнтa.

  Тoй ce oбърнa и към вътрeшния миниcтър пo пoвoд прoтecтирaщитe cрeщу прaвитeлcтвoтo.

 • Четвъртък, 30 Юли 2020 20:06
  Проф. Румен Гечев: Единствената опция на Борисов е оставка и нови избори

  Нестабилната и изкуствено сглобена коалиция се намира в пълен шок и са във фазата на управленска агония, категоричен е той

 • Четвъртък, 30 Юли 2020 20:06
  Протести и сблъсъци в Беларус след президентския вот

  Полицията в Беларус разгони големи групи протестиращи с шокови гранати и гумени куршуми, след като предварителните резултати от вчерашния президентски вот отредиха убедителна победа за настоящия държавен глава Александър Лукашенко, предаде АФП, цитирана от БНР.

Оставете коментар