Сряда, 30 Септември 2020

Понеделник, 03 Август 2020 12:00

Надзирателите от затворите се отказаха да протестират

Данаил Кирилов им обещал, че на 1 септември ще бъде изпълнено искането им

 

След разговор с министъра на правосъдието Данаил Кирилов служителите на затворите обявиха, че засега се отказват от протеста, за който бяха готови днес, съобщи БНР.

По-рано Синдикатът на служителите в затворите уведоми за нарастващо недоволство заради неспазено обещание на министър-председателя Бойко Борисов да се разкрият нови 200 щатни бройки в дирекция "Изпълнение на наказанията" и дирекция "Охрана".

Обещанието Борисов даде на 31 октомври миналата година, тогава и министърът на правосъдието Данаил Кирилов заяви, че са осигурени допълнителни 7 млн. лева за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията за труд.

Днес Кирилов е обещал на синдиката, че на 1 септември ще бъде изпълнено искането му. Дотогава обаче надзирателите в затворите остават в протестна готовност.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Август 2020 12:00
  84-ти ден на антиправителствени протести

  Исканията остават непроменени – оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, и на главния прокурор Иван Гешев

 • Понеделник, 03 Август 2020 12:00
  100 000 на бунт срещу Лукашенко

  Над 100 хиляди души в Беларус излязоха на протест срещу преизбирането на дългогодишния президент Александър Лукашенко, съобщи ДПА.

 • Понеделник, 03 Август 2020 12:00
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Оставете коментар