Четвъртък, 24 Септември 2020

Неделя, 09 Август 2020 09:03

134 положителни проби за коронавирус при 3612 PCR теста, починали са трима

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в България отново намаля като абсолютно число, но като процент леко се увеличи.

Според данните от единния информационен портал, за вчерашния ден са открити 134 случая – с 61 случая по-малко на дневна база.

Направени са обаче и доста по-малко PCR тестове – 3612, т.е. 2225 теста по-малко на дневна база.

Така и заразяемостта се покачи като процент – 3,70 на сто при 3,34% вчера сутринта.

Общият брой на потвърдените случаи с коронавирус в страната вече е 13 343, като 5180 случая се водят за активни, т.е. увеличение с 35 души за 24 часа.

Направени са общо 303 536 PCR теста.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Оздравелите за последните 24 часа са 96, с което те вече са 7718.

Починали за последното денонощие са 3 души, т.е. 4 по-малко на дневна база, а общият им брой е 445.

В болница има 848 души, т.е. намаление с 9 души, а в интензивно отделение са 55, т.е. без промяна!

Има 749 случая на заразени медици, т.е. 4 повече на дневна база, но няма статистика колко от тях са оздравели.

Под карантина са 8567 души, което е намаление с 4 души на дневна база.

Най-много нови случаи има в Добрич - 32.

На второ място е Пловдив, с 21 случая, а

чак на трето е София – 17.

Интересното е, че в Софийска област няма нито един новорегистриран случай, както и в Стара Загора, Търговище, Монтана, Ловеч и Ямбол.

В Благоевград има 15 нови случая, а

във Варна – 12, като това са всички области с двуцифрен брой случаи за този ден.

Иначе на Балканите Румъния продължава тенденцията за най-много случаи като абсолютно число - цели 1350 за последното денонощие, при направени 21 444 PCR теста, т.е. 6,29%!

Следва Турция, с 1172, но и рекорден брой PCR тестове - 63 842, т.е. само 1,83%. После е Сърбия - с 255 случая от 8014 теста т.е. 3,18%, а в Северна Македония има цели 200 случая, което е дневен рекорд, но от 1828 направени теста, което пак е доста висок процент - 10,94 на сто.

В Гърция са открити 152 случая и там изглежда ясно, че има пик.

В Албания има 124 нови случая от само 500 теста т.е. 24,80%, а в Хърватия - 77, от 995 теста т.е. 7,73%.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Август 2020 09:03
  Антония Първанова: Над половината PCR тестове са "фалшиво положителни"

  ВТОРАТА ВЪЛНА

  Медии и политици фанатично ни убеждават в надигаща се втора вълна от Ковид-19. За целта се насажда паника, като се представят общ брой случаи на съмнително положителни PCR тестове, а не на действително болни хора. Нека погледнем как изглежда всичко това през фактите:

  1. Колкото повече PCR тестове се правят на напълно здрави хора, толкова повече новооткрити се обявяват. Не се отчита факта, че този тест открива частици (секвенции) от вирус, които не са жизнеспособни и не могат да заразяват.
  2. Над 50% са фалшиво положителните тестове, но те се обявяват като безсимптомни, вместо за грешни.
  3. Диагнозата се поставя въз основа на клинични данни за заболяване + резултат от тест, а карантина може да се налага само заради позитивен тест. Това прилича на следния парадокс: за да си болен от Ковид-19, трябва да си и болен и позитивен, но ако си само позитивен си болен и без да си болен?!
  4. Преживяемостта от вируса е 99,8%, което означава:
  • за България при 767 починали, 382 733 са го преживели
  • за света при близо 1 милион (976 644) починали, почти 490 милиона (487 345 356) са го преживели
  1. Със строги мерки или без мерки, фактите показват, че те нямат въздействие върху смъртността, но имат съществен ефект върху живота на хората и върху икономиката. Ето какви са сравнителните данни за общия брой на починалите на 1 милион население:
  • Испания – 661
  • Великобритания – 615
  • Италия – 591
  • Швеция – 581
  • В света – 125
  • България – 111*

  * Този резултат се дължи на редица фактори свързани с паметта на имунната ни система поради преболедуване от 4 предишни щама на коронавируси, а не на усилията на правителството, каквито заслуги си приписва премиерът.

  1. На графиките по-долу ясно се вижда как смъртността след края на месец май рязко спада до 0,2% и остава непроменена до сега, а големият брой новооткрити е за сметка на безсимптомните случаи, дължащи се на фалшиво положителни PCR тестове. Интересни и много показателни са еднаквите криви за смъртността в света, във Великобритания и в Швеция, а много различните криви на новооткрити случаи въз основа на „позитивни“ PCR тестове.
  2. Обърнете специално внимание на графиките за броя заболели и починали в Швеция. След дълги спорове и спекулации, фактите показват с абсолютна категоричност, че мерките за социална изолация не са ефективни в борбата с Ковид-19. Те биха били безсмислени за всеки вид въздушно-капкова инфекция. Те са принуда, те са злоупотреба с човешките права!!!
  3. За България Коефициентът на смъртност** в промили (на 1000) е следният:
  • Ковид-19 – 0,11
  • сезонен грип – 0,30
  • онкологични заболявания – 2,64
  • сърдечносъдови заболявания (инсулт, инфаркт) – 10,04
  • обща смъртност – 15,58

  Очевиден е делът на „страшния“ Ковид-19!!! Той е по-нисък от този на сезонния грип.

  ** изчислява се като брой починали от дадено заболяване разделен на броя на населението, умножено по 1000

  1. „Общата смъртност в страната спадна с над 10%, защото хората спряха да ходят на лекар и да се правят рискови операции“ – член на НОЩ. Много интересно твърдение, което навежда на мисълта за качеството на здравеопазването в страната.
  2. Броят на нуждаещите се от интензивни грижи спада, а броят на т.нар. безсимптомни расте. Доста очевиден факт. В същото време броят на хоспитализациите се увеличава (по данни на НЗОК, особено след увеличаване цената на клиничната пътека). Това е доказателство за едни действия различни от ДМП – добрата медицинска практика.

  Защо пиша всичко това:

  • Защото е манипулация и злоупотреба да се удължава извънредната епидемична обстановка при липса на доказани данни за съществен обществен риск;
  • Защото е лишено от медицинска логика да се тестват здрави хора и да се карантинират цели класове в училищата заради положителен тест с компрометирана надеждност. Ако през седмица има по 1 дете в класа или учител с „положителен“ PCR, всеки път ли ще карантинират целия клас?
  • Няма такава епидемична мярка да се затварят едни здрави хора, за да не са в контакт с други здрави хора, за да не заразят трети здрави хора!!!
  • Няма „нова нормалност“, има нова форма на робство. Нарича се безкритичност!!!
  • В среда на паника, стрес и системни манипулации хората могат да бъдат принудени да извършат действия и да приемат интервенции в ущърб на собственото си здраве и интерес.
  • Много начални форми на онкологични заболявания останаха недиагностицирани, поради страха от посещение на лекар и поради блокиране на скрининговите програми. В следващите месеци и години рязко ще се увеличи броят на напредналите форми на рак. Ще загинат повече хора, отколкото от Ковид-19.
  • Опитите за дебати бяха потушени и думата на вирусолози, имунолози, епидемиолози, инфекционисти и експерти по обществено здраве беше отнета, за да не излезе на бял свят научната истина.
  • Лекари и пациенти започнаха да се държат така сякаш до вчера всички са били безсмъртни и от днес има само една заплаха за здравето и живота – и тя е Ковид-19.
  • Най-голямото престъпление на това управление е настройването на хората едни срещу други с некоректни данни, медицински лъжи и злоупотреба с науката епидемиология. Сега всеки паникьосан коментатор във Фейсбук е готов да унищожи този, който се опитва да му представи различно мнение подкрепено с факти и данни. При това го прави с настървение, фанатизъм и омраза, без да разсъждава, без дори да разбира и грам от материята и терминологията на темата. Прави го сякаш е каузата на живота му и със самочувствието на избран да бъде терминатор на опитите за мислене. Ето така се ослепяват индивидите и се превръщат в подчинена маса, готова да прегази всяко препятствие пред собственото си ритуално самоубийство.

  Антония Първанова

   

   

 • Неделя, 09 Август 2020 09:03
  160 нови случая на коронавирус

  160 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към 00.00 ч. на 24-ти септември.

 • Неделя, 09 Август 2020 09:03
  Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 ноември

  Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

Оставете коментар