Неделя, 21 Октомври 2018
Сряда, 07 Декември 2016 11:12

Лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка : Очаквах повече отговорност от големите партии!

Днес е време нашите различия да отпаднат пред разбирането, че всички сме българи и България е пред изпитания

Очаквах големите партии да проявят повече отговорност, за излизането от политическата криза у нас. Tова заяви лидерът на БДЦ д-р Красимира Ковачка, след като и БСП върна връченият им от президента мандат.


Днес е време нашите различия да отпаднат пред разбирането, че всички сме българи и България е пред изпитания. Седмица след оставката на кабинета ние от БДЦ ясно заявихме, че най-правилното решение за излизане от политическата криза е нов кабинет подкрепен от този парламент- съставен от експерти, с ограничен мандат и ясни функции за продължаване на реформите, промяна на избирателните правила, подготовка на председателството на Съвета на ЕС и подготовка на нови избори в спокойна обстановка, каза още Ковачка.
Трябва ни не само такъв кабинет, но и максимална парламентарна подкрепа за неговата работа. Ние ще подкрепим такъв кабинет, ако той бъде предложен от политическата формация, на която ще бъде връчен третия мандат – уточни съпредседателят на Български демократичен център и поясни, че ако искаме да управляваме добре държавата, първо трябва да се научим да управляваме себе си.

 

Оставете коментар