Неделя, 21 Октомври 2018
Понеделник, 12 Декември 2016 17:53

Кристалина Георгиева със специално изявление за Хитрино

Трябва да покажем, че сме солидарни, заяви заместник-председателят на ЕК

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева направи специално изявление по повод трагедията в Хитрино и деня на национален траур. Тя призова всички да покажат, че са солидарни със случилото се.

"С голяма тъга научих ужасните новини за този тежък инцидент. Изразявам своята съпричастност към пострадалите и близките на жертвите. В такива моменти най-добрата реакция е да покажем, че сме солидарни.

Европейската комисия незабавно се свърза с българските власти, за да предложи помощ. В резултат на това предприехме действия, за да установим в най-кратки срокове как най-добре да се използват вече наличните финансови ресурси за възстановяване на местната и регионалната инфраструктура.

Обсъдих положението с моите колеги в Европейската комисия и съм убедена, че са предприети действия за намиране на необходимите ресурси за посрещане на нуждите. В днешния ден на национален траур мислите ми са с всички пострадали и техните близки."

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Декември 2016 17:53
  Кука на теглич е пробила цистерна в Хитрино

  Това заяви транспортният министър в оставка Ивайло Московски

 • Понеделник, 12 Декември 2016 17:53
  Започва обезопасяването на цистерните в Хитрино

  Фургоните, в които ще бъдат настанени пострадалите, вече пристигнаха в селото

  Започва обезопасяването на цистерните от Хитрино. Очаква се то да продължи няколко дни, след което вагоните ще бъдат премахнати извън селото.

  Заради трагедията, много хора загубиха домовете си. Те ще бъдат временно настанени във фургони, които вече пристигнаха в селото.

  Кампанията по набиране на средства за пострадалите продължава.

 • Понеделник, 12 Декември 2016 17:53
  Драмите, с които свикнахме

  Кражбите и обирите във всякакви форми станаха нещо обичайно за България. И как да е другояче, след като няма наказания и за най-едрите измами? Косвено обирите докараха и БДЖ до сегашната трагедия

Оставете коментар