Четвъртък, 27 Февруари 2020

Петък, 12 Август 2016 14:33

Скандал в БСП! Щаб поде кампанията на ген. Радев преди да бъде излъчен за президент

Националният съвет на партията се оказва безгласна буква за номинацията на генерала

Грандиозен скандал се разгаря в БСП. В центъра на червените караници отново е кандидатурата на ген. Румен Радев за президент, която вече предизвика оставки в редиците на левите.

На „Позитано“ 20 вече работи предизборен щаб, който подготвя кампанията на генерала, съобщава Nbox.bg. Това става в абсолютно нарушение на правилника на партията и думите на лидера й Корнелия Нинова, която вчера в национален ефир обяви, че по кампанията на Радев ще започне да се работи едва ако той бъде приет като кандидат на левицата от Националния съвет на БСП, който още не се е събрал да я обсъди.

Практически това означава, че номинирането на Радев за кандидат на БСП, а в това число и на АБВ, вече е предрешена. Според източниците ни в щаба като заместник-председател ще участва и поне един от силните хора в партията на Георги Първанов, като най-вероятно става дума за Румен Петков.

Ситуацията става още по-заплетена и интересна с оглед на това, че самият Румен Радев ще има втори, паралелен щаб, който да подготвя кампанията му за президентските избори. Освен по-нископоставени активисти от БСП и АБВ, в него вече участват и бивши армейски служители, които трябва да допринесат за военната осанка на Радев. Според запознати финансирането за вторият щаб на генерала няма да идва от партийните централи. Слуховете са, че парите могат да бъдат осигурени от мастити бизнесмени от оръжейните среди, което се потвърждава и от думите на Татяна Дончева, че ген. Румен Радев е икономическа кандидатура на бизнес кръг, който държи в ръцете си ръководството на БСП.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 12 Август 2016 14:33
  Корнелия Нинова: Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората

  Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на мотивите за изслушването на министър-председателя за тол системата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 • Петък, 12 Август 2016 14:33
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Петък, 12 Август 2016 14:33
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

Оставете коментар