Неделя, 08 Декември 2019
Вторник, 27 Юни 2017 16:53

Борисов върна Боршош в НДК

Румяна Бъчварова тушира Лиляна Павлова

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.

На срещата беше обсъдена работата на ръководството на НДК и бяха изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.

Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК.

Припомняме, че преди две седмици стана ясно, че прокуратурата води разследване за начина, по който се харчат парите за ремонт на НДК във връзка европредседателството. По-късно прокуратурата обясни, че има сериозни сигнали срещу директорът Мирослав Боршош и вчера той бе отстранен от поста си от министър Лиляна Павлова. Днес обаче премиерът е свикал работна среща и е взел друго решение, което предстои да бъде предложени на Министерски съвет утре.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар