Сряда, 21 Август 2019
Вторник, 27 Юни 2017 16:53

Борисов върна Боршош в НДК

Румяна Бъчварова тушира Лиляна Павлова

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош.

На срещата беше обсъдена работата на ръководството на НДК и бяха изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.

Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК.

Припомняме, че преди две седмици стана ясно, че прокуратурата води разследване за начина, по който се харчат парите за ремонт на НДК във връзка европредседателството. По-късно прокуратурата обясни, че има сериозни сигнали срещу директорът Мирослав Боршош и вчера той бе отстранен от поста си от министър Лиляна Павлова. Днес обаче премиерът е свикал работна среща и е взел друго решение, което предстои да бъде предложени на Министерски съвет утре.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:53
  Националното събрание на ГЕРБ се събира, за да отстрани Цветанов и промени устава

  Националното събрание на ГЕРБ, което ще се проведе от 12 ч днес, ще гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:53
  Контрера от ВМРО: БНР и НДК дължат милиони на Столична община

  Необходими са сериозни промени в Закона за местните данъци и такси, в закона за публичните финанси по отношение на юридическите лица на бюджетна издръжка

 • Вторник, 27 Юни 2017 16:53
  Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

  "Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

Оставете коментар