Вторник, 11 Декември 2018
Петък, 28 Юли 2017 06:01

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри нов термален аквапарк в Девин

Термален аквапарк Персенк се намира в сърцето на Родопите и е част от звездното семейство на SPA Хотел Персенк

Вчера в град Девин беше открит първия и единствен в страната Термален аквапарк Персенк.

Откриването на аквапарка бе съпроводено от изискано парти и специална изненада за всички гости – музикално шоу с рок легендите от БТР. Водеща на събитието беше чаровната синоптичка Деси Банова. 

Сред официалните лица бяха министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител на Смолян - Недялко Славов, както и кмета на община Девин – Красимир Даскалов.

По време на своята реч министър Ангелкова заяви, че министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео - и СПА туризма, защото искат страната ни да стане туристическа дестинация за четири сезона. Разработват  балнео- и СПА маршрути за територията на България, които ще могат да се комбинират и надграждат със създадените вече осем културно-исторически дестинации.

Термален аквапарк Персенк се намира в сърцето на Родопите и е част от звездното семейство на SPA Хотел Персенк, който в годините затвърди името си като един от водещите хотели в България, символ на лукс, комфорт и приятелска атмосфера. Аквапаркът е разположен на 12 дка и притежава всичко необходимо за една вълнуваща и незабравима ваканция. Комплексът разполага с шест басейна – малък олимпийски, акватоничен, развлекателен, бебешки, детски и ВИП басейн, както и атракциони за посетителите.

Това, което го отличава от останалите аквапаркове в страната е минералната вода от находище Беденски бани, така характерна за този красив регион.

В Термален аквапарк Персенк се намират и различни по характер заведения, където в приятелска атмосфера и под звуците на модерна музика, посетителите ще могат да изпият освежаваща напитка или да хапнат любимо ястие. За любителите на пълноценния релакс е на разположение spa зоната на комплекса, където висококвалифицирани специалисти ще се грижат за комфорта и почивката на гостите. За малките посетители на аквапарка е предназначен пъстрият детски кът, където усмивките са гарантирани.

Термален аквапарк Персенк е отлично съчетание от оригинални дизайнерски решения, модерни тенденции в туризма, чист въздух и уникално красива природа. Несъмнено е от изключителна важност за развитието на туризма в страната и ще затвърди доверието към Девин като водеща spa дестинация у нас на гости и жителите на града.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 28 Юли 2017 06:01
  Табута и тотеми в корабоплаването – зомби проблеми по италиански

  Капитанът далечно плаване Христо Папукчиев има над 25 години плавателен стаж с чужди морски компании. Бил е член на звеното за разследване на морски произшествия към МТИТС, след което отново се завръща към морето като капитан и мениджър в корабоплавателния бизнес.

 • Петък, 28 Юли 2017 06:01
  Обществените медии без увеличение на бюджета – не са реформирани

  Управляващи и опозиция на противоположни мнения за фалшивите новини и финансирането на трите обществени медии, но всички искат дебат за реформата им

 • Петък, 28 Юли 2017 06:01
  Александър Симов: Всяко решение на правителството оттук нататък ще е криза

  Брифингът на Валери Симеонов беше апотеоз на цинизма, смята депутатът от левицата

  „Конструктът на правителството е счупен на ниво доверие. Всяко решение оттук нататък ще е криза. От лятото сме в такъв цикъл на обществена експлозия. Ако властта иска да обвини за всичко опозицията, нямам нищо против, това повдига моето самочувствие".  Това коментира в сутрешния блок на bTV Александър Симов от БСП.

  Според него Валери Симеонов не е взел сам решението да подаде оставка. „Когато се оттегляш по собствено решение, трябва да осъзнаеш защо се оттегляш. Неговият брифинг беше апотеоз на цинизма. Той е човек, изпълнен с реваншизъм. В Обединените патриоти текат буреносни процеси. Не мога да си представя как в парламента ще работят заедно Волен Сидеров и Валери Симеонов. Излиза въпросът за лидерството в парламентарната група. Доверието към патриотите драматично намалява и това беше един от аргументите на Волен Сидеров да поиска оставката на Красимир Каракачанов", коментира Симов.  

  „Виждаме един политик изпълнен с реваншизъм, озлобление и от сега мога да си представя какво ще е парламентарното му поведение от тук нататък”, допълни по отношение на Симеонов депутатът от БСП.

  По думите му в „Обединените патриоти” в момента текат буреносни процеси. „От тук нататък всякакви уверения, че мнозинството е стабилно и управлението знае какво прави, звучат като красиво пожелание, изпразнено от реален смисъл”, обобщи депутатът от БСП.

Оставете коментар