Вторник, 18 Юни 2019
Петък, 28 Юли 2017 06:01

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри нов термален аквапарк в Девин

Термален аквапарк Персенк се намира в сърцето на Родопите и е част от звездното семейство на SPA Хотел Персенк

Вчера в град Девин беше открит първия и единствен в страната Термален аквапарк Персенк.

Откриването на аквапарка бе съпроводено от изискано парти и специална изненада за всички гости – музикално шоу с рок легендите от БТР. Водеща на събитието беше чаровната синоптичка Деси Банова. 

Сред официалните лица бяха министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител на Смолян - Недялко Славов, както и кмета на община Девин – Красимир Даскалов.

По време на своята реч министър Ангелкова заяви, че министерството на туризма неслучайно залага на културно-историческия и балнео - и СПА туризма, защото искат страната ни да стане туристическа дестинация за четири сезона. Разработват  балнео- и СПА маршрути за територията на България, които ще могат да се комбинират и надграждат със създадените вече осем културно-исторически дестинации.

Термален аквапарк Персенк се намира в сърцето на Родопите и е част от звездното семейство на SPA Хотел Персенк, който в годините затвърди името си като един от водещите хотели в България, символ на лукс, комфорт и приятелска атмосфера. Аквапаркът е разположен на 12 дка и притежава всичко необходимо за една вълнуваща и незабравима ваканция. Комплексът разполага с шест басейна – малък олимпийски, акватоничен, развлекателен, бебешки, детски и ВИП басейн, както и атракциони за посетителите.

Това, което го отличава от останалите аквапаркове в страната е минералната вода от находище Беденски бани, така характерна за този красив регион.

В Термален аквапарк Персенк се намират и различни по характер заведения, където в приятелска атмосфера и под звуците на модерна музика, посетителите ще могат да изпият освежаваща напитка или да хапнат любимо ястие. За любителите на пълноценния релакс е на разположение spa зоната на комплекса, където висококвалифицирани специалисти ще се грижат за комфорта и почивката на гостите. За малките посетители на аквапарка е предназначен пъстрият детски кът, където усмивките са гарантирани.

Термален аквапарк Персенк е отлично съчетание от оригинални дизайнерски решения, модерни тенденции в туризма, чист въздух и уникално красива природа. Несъмнено е от изключителна важност за развитието на туризма в страната и ще затвърди доверието към Девин като водеща spa дестинация у нас на гости и жителите на града.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар