Четвъртък, 21 Юни 2018
Четвъртък, 10 Август 2017 12:10

Калоян Паргов: Столична община винаги се оправдава с климатичните условия

Едва ли ние сме специалисти по дендрология, за да знаем в какво състояние са тези дървета, поясни Паргов

"Когато това се случи веднъж, това е случайност. Когато стане втори път, то е съвпадение, но когато вече имаме трети случай, той вече е тенденция Това буди притеснения, това говори, че нещо куца по отношение на политиката в Столична община свързано със зелените системи".

Това заяви депутатът от БСП Калоян Паргов в ефира на БНТ, коментирайки трагичния случай до къмпинг „Врана“, при който клон затисна и уби човек.

Циничен е съветът на столична община, хората които имат големи дървета в дворовете си, да предприемат сами своевременни мерки, а ако не знаят какво да направят, да се обръщат към Столична община.

„Едва ли ние всичките сме специалисти по дендрология, за да знаем в какво състояние са тези дървета“, поясни той.

Паргов добави, че очевидно нещо не е наред с контрола на голямата растителност в столицата. По думите му, Столична община винаги се оправдава с климатичните условия. „Зимата била най-студената от 30 години, затова парното се счупило. Лятото се оправдаваме с климатичните условия, вследствие на които афалтът се напукал по един новоизграден обект, свързан с изграждането на втория метродиаметър. До кога ще се оправдаваме с климата? Вижда се, че нещо не е както трябва“, каза още той.

"Денят се познава от сутринта. Първите 100 дни на едно управление са като сутринта. В рамките на това време констатираме протести и скандали",коментира още Паргов. Лидерът на БСП-София посочи, че се наблюдава хаос и несправяне с проблемите на градската среда.

Според него, протестът на МВР е справедлив. Рестриктивността в няколко поредни правителства на ГЕРБ доведе и до тези протести. В момента наблюдаваме същия подобен предпазлив подход. Преките вътрешни инвестиции намаляват в последните години, което показва, че бизнесът не вижда перспектива и сигурност и търси други възможности за съжаление извън България.

Притеснително е, че над половината общини имат просрочени задължения. Решението е повече икономика, за да може да имаме по-активна социална политика и по-високи доходи, които хората очакват, каза още Паргов.

Оставете коментар