Четвъртък, 21 Юни 2018
Събота, 09 Септември 2017 22:17

Корнелия Нинова: БСП не участва в протеста в понеделник

Нямаме решение да участваме като партия в подготвения за 11 септември протест срещу управлението на ГЕБР, заяви Корнелия Нинова.

Не е обсъждано и искане на вот на недоверие към правителството - това е въпрос на политическо решение, което трябва да се вземе от Изпълнителното бюро и от парламентарната група на партията.

Това заяви на пресконференция в Ямбол председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова, предаде БТА.

В събота тя посети Ямболска област и се срещна с граждани на петте общини в областта.

В Болярово Нинова обяви начало на национална кампания за нов модел на местното самоуправление, която трябва да приключи с приемане на изцяло нов закон за местното самоуправление и местната администрация.

"Държавата напълно абдикира от общините и от местната власт, като им прехвърля постоянно задължения, без да ги финансира. Пример в това отношение са професионалните гимназии, които вече са на издръжка на общините и поради недостиг на средства някои от тях ще бъдат закрити.

Правителството финансира по избор онези общини, които са им удобни, за което БСП е сезирала Конституционния съд, тъй като това трябва да се прави от Народното събрание. Увеличават се различията между големите и малките общини. В Ямболска област има гранични общини, които са изправени пред демографска катастрофа", каза Нинова.

На въпрос за външната политика на страната тя отговори, че пътят на България е в Европейския съюз.

"БСП е против Европа да се движи на две скорости и ние да сме във втората или третата част на развитието на съюза. Партията е за балансирана външна политика и за възстановяване на двустранните и нормални връзки с Русия."

Оставете коментар