Четвъртък, 24 Септември 2020

Неделя, 17 Септември 2017 12:49

Николай Нанков: Зад Милка Гечева съм, Симеонов няма право да се бърка в ДНСК!

Когато съм усещал, че искат да ме корумпират, веднага съм подавал сигнал до компетентните органи, разказа министърът по bTV

Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, както и не е допустимо да се опитва да го прави. Това заяви шефът на МРРБ Николай Нанков поп повод Фейсбук уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева.

По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и все още е на работа.

Нанков съобщи, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние.

„Не са ми предлагали подкуп. Когато има случай, в които съм се съмнявал за нещо подобно, съм подавал сигнал до компетентните органи. Подавал съм сигнал срещи конкретно лице”, добави той.

Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично. Това заяви още министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма” в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. "Трябва да гарантираме не само оцеляването на биологичните видове, но и на минаващите по магистралата”, посочи Нанков пред bTV.

Министърът е категоричен, че не се съгласява с поведението на еколозите, което отрича експертизата на целия бранш. По повод обществените поръчки в бранша той заяви, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти.

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни например. Нанков заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има ресурс от почти 1 млрд. лв.

Оставете коментар