Вторник, 20 Март 2018
Понеделник, 25 Септември 2017 19:12

Слави обяви кастинг за политици, чака CV-та на slavi@referendumbg.com

Пука ли ви за това, което се случва в България?, пита шоуменът в своето писмо

Слави Трифонов обяви кастинг за бъдещи политици, става ясно от писмо, изпратено до медиите.

Преди десетина дни водещият обяви, че започва да търси хора, които да управляват страната, а веднага след това си направи и профили в популярните социални мрежи Facebook и Twitter, за да общува със своите съмишленици.

"Вълнува ли ви това, което се случва в България? Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди? Харесва ли ви това, което виждате в българските политици? Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден? И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?", пита шоуменът в своето писмо.

В него Трифонов посочва, че през годините често е задавал въпроса: "Защо не се включиш в политиката?" на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах".

"И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ: "Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия". Колко логично и страшно. Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени. А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор", пише още в писмото на Трифонов.

По думите на шоумена всички българи у нас и по света имат "историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене".

За целта Трифонов обяви, че търси истински професионалисти във всяка област. "Ако искате да бъде така, ако наистина искате - сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се", пише водещият и дава електронен адрес, на който да се пращат CV-тата - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

"В крайна сметка думата "република" идва от "res publica" и означава "общи дела". Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава“, завършва писмото на Слави Трифонов.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  Росица Кирова: Как да се обърна към политиците днес, не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна...

  Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото, пише един от лидерите на "Единни за промяна"

  Как да се обърна към политиците днес,
  не става с уважаеми, та аз не ги уважавам отдавна …
  Как да им обясня, че са жалки в опитите си да манипулират гражданите и да разделят общността на касти и части …
  Как да им подскажа, че е логично на протестите да има предимно работещи хора, с дребен бизнес и свободни професии или работещи в частни фирми и предприятия, на които няма как да забранят да протестират …
  Как да им напомня, че на всички свои “работници” в общински и държавни служби самите те забраниха да протестират …
  Как на тъпия да обясня, че това дали си гражданин или зеленчук не се определя от стандарта или доходите, а от съзнанието и отговорността пред обществото …
  Как да припомня на депутата, че за разлика от него, ние, организаторите на протестите не точим държавни или общински пари, работим, както можем и някак си оцеляваме …
  Как да обясня на един човек с нулева икономическа култура (с тези си познания той докара до разцвет региона), че фирмените дела и онова, което вижда в регистрите са проблем (ако има такъв изобщо) на собствениците на фирми, а не на другаря депутат и “шайка” и ако десетките безспирни ревизии и проверки не са установили нарушения, неговто внушение е само злоба, завист и безсилие и някак си обижда аудиторията!
  И трябва ли…
  Да коментирам стандарта си на живот или личните си житейски драми … Какво общо имат те с правата ми на гражданин и с това, че искам да пътувам безопасно по адекватни за 21ви век пътища?!
  И трябва ли …
  Да када безогледно от обществени поръчки и да свеждам диалога до нивото на онзи .. индивид?
  И трябва ли …
  Да лъжа ежедневно и понеже стандарта ми от депутатстване е неузнаваем да не прорестирам, защото само така мога да го поддържам?!
  Трябва ли …
  Да питам как се взема за осиновяваме дете от дом и след доста време се връща като стока (по избори, обаче явно тактически всичко е възможно…)
  Трябва ли …
  Да питам как се купуват шест апартамента само със заплата от държавна и общинска ( не особено високо платена) служба…
  Или как се назначава фотографка на висок пост в МВР?
  И как един дядо (съгласно общоприетите ни разбирания за възраст) отдавна прекъснал отношения със собствените си деца изведнъж го удря на политическа любов, та да върти оборотите в семейството, простете в партията …
  Трябва ли… да питам?
  И какво общо има това с водопада от лъжи и обещания, които ни заляха последните 10 години, а 9 от тях дело на въпросния индивид …
  Аз не мисля, че протестите делят хората по социален статус и професия.
  Мисля, че или смееш да искаш и протестираш или не смееш. Това е.
  А онези, които имат прекалено висок стандарт ( макар и скрит за простото око, понеже са си получили доходите от рушвети), може и да не е нужно да протестират.
  Но аз не съм от тях. Работя, печеля, губя, живея, не се крия, не се преструвам, не лъжа и ако има конкретен въпрос или нужда от разяснение, той, индивида с големи уши, може да ме попита винаги …
  Не съм длъжна, но заради онези, които днес той обиди с простия си и манипулативен партиен изказ, ще отговоря.
  Но пък и ще му задам по някой въпрос, ако позволите …
  А до тогава, ще протестирам заедно с всички видинчани, които не искат повече обещания, а ясен и конкретен ангажимент от прявителството. Защото днес отново има катастрофа между Монтана и Видин и аз не искам това да продължава.

  Росица Кирова, фейсбук

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  Боклукът, с който ни заливат

  Защо стана така, че политици, журналисти, експерти могат безнаказано да говорят небивалици? Да бълват върху нас този боклук, за да опъват мускули и да ни шашардисват? И защо този поток ни залива все повече тъкмо днес?

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  Нидал Алгафари: Нито Слави, нито славата ни раздели в Ку-Ку!

  Шоуто ми донесе най-хубавите неща в живота - Мадлен, децата и самочувствието, че мога, споделя пред BIG5.BG режисьорът и сценаристът на "Ку-Ку"

Оставете коментар