Понеделник, 16 Юли 2018
Понеделник, 25 Септември 2017 19:12

Слави обяви кастинг за политици, чака CV-та на slavi@referendumbg.com

Пука ли ви за това, което се случва в България?, пита шоуменът в своето писмо

Слави Трифонов обяви кастинг за бъдещи политици, става ясно от писмо, изпратено до медиите.

Преди десетина дни водещият обяви, че започва да търси хора, които да управляват страната, а веднага след това си направи и профили в популярните социални мрежи Facebook и Twitter, за да общува със своите съмишленици.

"Вълнува ли ви това, което се случва в България? Знаете ли че, за да се подобри начинът ни на живот, трябва да реагираме като общност, а не като отделни индивиди? Харесва ли ви това, което виждате в българските политици? Знаете ли, че те всъщност ни представляват постоянно и нашият ангажимент да ги следим и контролираме е ежедневен, а не се изчерпва само с изборния ден? И въобще, пука ли ви за това, което се случва в България?", пита шоуменът в своето писмо.

В него Трифонов посочва, че през годините често е задавал въпроса: "Защо не се включиш в политиката?" на всеки свестен, талантлив и морален човек, когото срещах".

"И отговорът винаги, ама винаги, беше един и същ: "Политиката е мръсна работа, не искам да се занимавам с тази гнусотия". Колко логично и страшно. Мисля, че критерият, с който избираме хората, които ни представляват в Парламента, трябва тотално да се промени. А, освен че аз мисля така, така мислят и два милиона и половина българи, които безапелационно казаха на законен референдум, че искат мажоритарен избор", пише още в писмото на Трифонов.

По думите на шоумена всички българи у нас и по света имат "историческата възможност да участвате в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене".

За целта Трифонов обяви, че търси истински професионалисти във всяка област. "Ако искате да бъде така, ако наистина искате - сега е моментът. Ако сте добър професионалист във вашата област, ако сте образовани и наистина искате да промените страната, без да сте зависими от някого, покажете се", пише водещият и дава електронен адрес, на който да се пращат CV-тата - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

"В крайна сметка думата "република" идва от "res publica" и означава "общи дела". Защото политиката не е мръсна работа, а мръсните хора в нея я правят такава“, завършва писмото на Слави Трифонов.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  Илиян Василев: Гинка легитимира парите на топ политици и на организираната престъпност със схема за пране на пари

  Каква е логиката българските банки да участват с парите на български вложители през кредити, обезпечени с пари от офшорна класическа схема на пране да финансират сделка, при която истинските собственици остават зад кадър, а посредникът - фасадата Инерком, печели комисионни.

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  Георги Марков пред BIG5: Управляващите предават историята ни с компромисите към Македония, за да обслужат волята на Чичо Сам

  Ако македонците признаят, че Даме Груев, Яне Сандански и Гоце Делчев са българи, държавата им рухва. Тя се крепи на тях и на още няколко българи. Европейският съюз е само морковчето в цялата ситуация. Основната цел е западните ни съседи да бъдат вкарани в НАТО. Много се моля на политиците да не се намесват в историята и да не ни принуждават да правим сближения с цената на разни компромиси. Ако продължат да ги правят, те на практика предават паметта на тези славни македонски българи. Трябва да защитим Средновековието си и съвременната история, както гърците направиха с античността, заяви пред BIG5 историкът акад. Георги Марков.

 • Понеделник, 25 Септември 2017 19:12
  10 закона на нашата политическа действителност

  1. Когато не изпълняваш съюзнически отговорности, наричаш това защита на националните интереси.
  2. Закони, които не се спазват, се отменят.
  3. Ако не можеш да произвеждаш настояще за гражданите и техните родители, произвеждаш бъдеще за децата и внуците им, като ги натоварваш с изплащането на нови и нови милиарди дългове, заеми и кредити.
  4. Еврофондовете не се усвояват, а се присвояват.
  5. Кражбите на публични финанси се осъществяват като спечелване и реализиране на проекти.
  6. Корупцията съществува, ако изобщо съществува, единствено на отделни места в изолирани случаи и от опозиционни политици.
  7. Когато не си в състояние да направиш нещо за Западна България, демонстрираш грижа за Западните Балкани.
  8. Когато не обичаш да четеш книги, правиш всичко възможно да пречиш на другите да ги четат и се обграждаш с нечетящи хора.
  9. Когато изваждат окото на служител на законността и реда, ти действаш на принципа Око за око, т.е. слагаш пиратска превръзка на окото си.
  10. Ако навсякъде първо се обявява престъпникът за общонационално издирване и после се вкарва в затвора, ти първо го пускаш да избяга от затвора и после го обявяваш за общонационално издирване.

  Николай Слатински, Фейсбук

Оставете коментар