Сряда, 26 Септември 2018
Петък, 06 Октомври 2017 15:49

Десни социалисти, леви капиталисти, глобални националисти и други глисти, които нямат разлики в изповядваната от всички тях идеология, а се различават единствено по това, на чий чужд господар служат.

"Националистите от Атака се оказаха русофили. Излиза, че Путин им е шеф. ДПС пък се оказаха националисти. Излиза, че са по-българи от нас", пише Васил Петев

Не знам, може и да съм глупак, но не разбирам какво значи да си социалист в капиталистически условия?

Моля ви, обяснете. Ама сложно ми го обяснете, така че нищо да не разбера, а накрая да възкликна само с едно - "Аааа!"

Ако имам Бентли и 5 фабрики например, но съм член на БСП, чий интерес защитавам, моя частен или този на работниците във фабриката? Ако защитавам едновременно и двата, то тогава аз какъв съм? Шизофреник, гений или мошеник? И възможно ли е въобще това?

Според мен партийно политическата ни организация е концептуално сбъркана. И лицемерна. А от там и резултатите са шантави. Десни социалисти, леви капиталисти, глобални националисти и други глисти, които нямат разлики в изповядваната от тях идеология, а се различават единствено по това, на чий чужд господар служат.

Националистите от Атака се оказаха русофили. Излиза, че Путин им е шеф.

ДПС пък се оказаха националисти. Излиза, че са по-българи от нас.

НФСБ пък се пръкнаха глобалисти - най-важни им били изборите за европейските парламент. БСП пък половината са хора на Тръмп, а другата половина на ФСБ.

Десните, онези 5 - мата останали, те пък са за пропорционалната система - един за Германия, един за Франция, един за САЩ и един за връщането на Берлускони на поста премиер, в Италия и Китай едновременно.

ГЕРБ пък, които по дефиниция са за европейско развитие, се оказаха в топла коалиция с националисти, които въпреки, че се оказаха глобалисти, всъщност са си от Елхово.

Искам да кажа, че нещата не са ясни така. Затова за разлика от други, аз съм готов да предложа просто, но интелигентно и преди всичко достоверно разпределение на идеологическо-партийните позиции в политическото ни пространство.

Партия САЩ - всички милитари пичове с ентъртеймънт уклон и скимиращи картови устройства, трябва веднага да се запишат в тази партия.

Партия Русия - всички интелектуалци обичащи варени картофи и водка, чувстващи се некомфортно през лятото и често натъжаващи се от безпредметни теми, трябва да членуват тук.

Партия Германия - тук пишем директно Перник, Банкя и Слънчев бряг и организацията е пълна. Имат си и партиен орган - "Дойче веле".

Партия Китай - всички пенсионери са тук. Ще чакат повишаване на пенсиите, ама първо ще трябва да се изтече река Яндзъ.
Разбира се, ще има и малки партии.

Партия Сърбия - Бай Миле, Цветан Василев и ядящите през уикенда плескавица в Димитровград.

Партия Гърция - те са коалиционни партньори с всички. Членската им маса обаче участва по избори само през лятото.

Партия Македония - Божидар Димитров.

Друг въпросът, дали македонците са социалисти, десняци или просто шефове на музеи. Важното е, че са македонци. А това вече е идеология.

Щото пак ще ви кажа, може и да съм глупак, но не разбирам какво значи да си социалист в капиталистически условия? Как така, хем си с Ким Чен - ун, хем си комбина с Тръмп?

Ами ако те хванат шведите?!

Текст: Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Октомври 2017 15:49
  Марешки предложи да одържавим фабриките на Миню Стайков в Карнобат. Аз пък предлагам да одържавим мозъка на аптекаря. Ave idiotas!

  Марешки е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, "аз бех тук. весо. 2018 г", а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия. Той е аватар на Вълко Червенков, пише Васил Петев

 • Петък, 06 Октомври 2017 15:49
  "Ако им кажа, че се казвам Свобода на словото, ще ми скъсат gaza!"

  В известното по цял свят село Дебнево, старата кухничка се намира точно над старата маза - (аз не знам какво погрешно впечатление съм оставил у мнозина от вас, чрез писанията си във фейсбук, но трябва да ви призная, че реално съм доста плашлив, особено що се касае до духове) - та, една лятна нощ докато лежа аз на старото легло в старата кухничка, която се намира точно над старата маза, все по-осезаемо започвам да чувам приглушени гласове (нормално, ще кажат хората които ме познават, но този път няма да са прави, щото гласовете си звучаха напълно истински).

  Сега.

  Ясно е, че първата ми реакция бе да се покрия с чаршаф, правейки се на Иван Костов в Агенцията за следприватизационен контрол, сиреч, няма ме! Добре, ама това очаквано не помогна. И гласовете не спряха. Нищо не им се разбираше, но през цялото време се чуваше едно дълго и приглушено бучене...бууууууу, или нещо такова.

  Покрих се аз за известно време, като беглец от Спецпрокуратурата, но скоро ми писна и реших да сляза в мазата за да проверя, що за изрод се крие долу. Бавно, с фенерчето на айййфонаааа в ръка влязох в тясното каменно помещение и рязко натиснах ключа на лампата.
  Веднага я видях, братче. Опърпана, задържаща вода и спомени, седи сама върху едно празно буре, люпи семки и си мърмори.
  - Кво праиш тука ма?! - подкарвам я аз със стрес веднага.
  - Крия се.
  - От кого се криеш ма?
  - От теб.
  - Що от мен бе?
  - За да не ме освободиш.
  - Аз ли бе? Ти луда ли си! Да не съм Петя Дикова?!
  - Що, Петя? - пита тя.
  - А що, не? - отговарям аз.

  Бях я виждал само веднъж преди това. И то съвсем за кратко. Бе дошла на някаква командировка у нас. По обмен на идеи. Твърдеше, че много и харесва в България и щяла да си строи къща в Бояна. Оказа се обаче, че лъже. Остана в София само 2 седмици и после безследно изчезна. Първо помислих, че се е прибрала у дома на Запад. А сега се оказа, че люпи семки върху бурето в мазето на дядо ми Васил.

  - Отиди и се предай сама - след кратко мислене я посъветвах аз.
  - На кого? Никой не ме ще.
  - Опитай с Гешев - разумно подхвърлям аз.
  - Офффф - измуча тя и продължи да си ломоти на своя приглушен и неразбираем език. - Ще ми трябват и нови документи. Фалшиви. Налага се да си сменя името, щото с това име у вас ще ме вкарат на Г. М. Димитров.
  - И как искаш да се казваш?
  - Свобода Бъчварова.
  - Що пък Свобода Бъчварова?!
  - Ама Василе, ти идиот ли си бе?! Ако им кажа, че се казвам Свобода на словото ще ми скъсат гъза бе, мойто момче - отсича нервно тя, докато изплюва люспа грозде на пода.

  П.С. От тогава живеем заедно. Не си говорим, за да няма скандали. Тя в мазето, а аз в кухнята.
  Абе кво знаете вие за любовта...

  Васил Петев, фейсбук

 • Петък, 06 Октомври 2017 15:49
  За насекомите, кучета, джендърите и педагогическите школи

  Няма страшно, играйте си, глупостите почти не си личат, пише Васил Петев

Оставете коментар