Събота, 23 Юни 2018
Петък, 06 Октомври 2017 15:49

Десни социалисти, леви капиталисти, глобални националисти и други глисти, които нямат разлики в изповядваната от всички тях идеология, а се различават единствено по това, на чий чужд господар служат.

"Националистите от Атака се оказаха русофили. Излиза, че Путин им е шеф. ДПС пък се оказаха националисти. Излиза, че са по-българи от нас", пише Васил Петев

Не знам, може и да съм глупак, но не разбирам какво значи да си социалист в капиталистически условия?

Моля ви, обяснете. Ама сложно ми го обяснете, така че нищо да не разбера, а накрая да възкликна само с едно - "Аааа!"

Ако имам Бентли и 5 фабрики например, но съм член на БСП, чий интерес защитавам, моя частен или този на работниците във фабриката? Ако защитавам едновременно и двата, то тогава аз какъв съм? Шизофреник, гений или мошеник? И възможно ли е въобще това?

Според мен партийно политическата ни организация е концептуално сбъркана. И лицемерна. А от там и резултатите са шантави. Десни социалисти, леви капиталисти, глобални националисти и други глисти, които нямат разлики в изповядваната от тях идеология, а се различават единствено по това, на чий чужд господар служат.

Националистите от Атака се оказаха русофили. Излиза, че Путин им е шеф.

ДПС пък се оказаха националисти. Излиза, че са по-българи от нас.

НФСБ пък се пръкнаха глобалисти - най-важни им били изборите за европейските парламент. БСП пък половината са хора на Тръмп, а другата половина на ФСБ.

Десните, онези 5 - мата останали, те пък са за пропорционалната система - един за Германия, един за Франция, един за САЩ и един за връщането на Берлускони на поста премиер, в Италия и Китай едновременно.

ГЕРБ пък, които по дефиниция са за европейско развитие, се оказаха в топла коалиция с националисти, които въпреки, че се оказаха глобалисти, всъщност са си от Елхово.

Искам да кажа, че нещата не са ясни така. Затова за разлика от други, аз съм готов да предложа просто, но интелигентно и преди всичко достоверно разпределение на идеологическо-партийните позиции в политическото ни пространство.

Партия САЩ - всички милитари пичове с ентъртеймънт уклон и скимиращи картови устройства, трябва веднага да се запишат в тази партия.

Партия Русия - всички интелектуалци обичащи варени картофи и водка, чувстващи се некомфортно през лятото и често натъжаващи се от безпредметни теми, трябва да членуват тук.

Партия Германия - тук пишем директно Перник, Банкя и Слънчев бряг и организацията е пълна. Имат си и партиен орган - "Дойче веле".

Партия Китай - всички пенсионери са тук. Ще чакат повишаване на пенсиите, ама първо ще трябва да се изтече река Яндзъ.
Разбира се, ще има и малки партии.

Партия Сърбия - Бай Миле, Цветан Василев и ядящите през уикенда плескавица в Димитровград.

Партия Гърция - те са коалиционни партньори с всички. Членската им маса обаче участва по избори само през лятото.

Партия Македония - Божидар Димитров.

Друг въпросът, дали македонците са социалисти, десняци или просто шефове на музеи. Важното е, че са македонци. А това вече е идеология.

Щото пак ще ви кажа, може и да съм глупак, но не разбирам какво значи да си социалист в капиталистически условия? Как така, хем си с Ким Чен - ун, хем си комбина с Тръмп?

Ами ако те хванат шведите?!

Текст: Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар