Петък, 21 Септември 2018
Понеделник, 09 Октомври 2017 13:07

Йенс Столтенберг: НАТО развива двоен подход към Русия

"Той съчетава мощна отбрана със съдържателен диалог", добави той

НАТО развива двоен подход към Русия, който съчетава мощна отбрана със съдържателен диалог. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг по време на 63-та сесия на Парламентарната асамблея на организацията, която се провежда в румънската столица Букурещ.

„Загрижени сме за развитието на военна активност от страна на Русия край нашите граници и липсата на прозрачност в нейните военни учения, както беше през 2017 г. Това подчертава важността на нашия двоен подход по отношение на Русия“, обясни той, цитиран от информационните агенции.

Столтенберг посочи също, че военното подсилване на НАТО е отговор на „действията и заплахите на Русия по отношение на Украйна“ и е пропорционална на вътрешните и международни ангажименти на Алианса. „Продължаваме да призоваваме Русия да изпълни международните си задължения, тъй като тя е наш съсед… Ние не искаме да изолираме Русия, НАТО не иска нова Студена война и нашите действия целят да предотвратяват, а не да пораждат конфликти“, допълни генералният секретар.

Оставете коментар