Вторник, 18 Юни 2019
Сряда, 25 Октомври 2017 18:34

Д-р Николай Иванов: Трябва да помогнем на българското общество по-бързо да развие чувство за пасивна безопасност по пътищата

50% от жертвите на ПТП умират на място по време на инцидента", каза на семинар с тема "Към визия нула жертви от ПТП" заместник директорът на Спешна помощ - Плевен Марин Маринов

"Трябва да помогнем на българското общество по-бързо да узрее и развие чувство за пасивна безопасност по пътищата". Това каза председателят на Българска Браншова Асоциация "Пътна безопасност" д-р Николай Иванов в Правец.

Повод за думите му стана двудневен семинар организиран от Българска Браншова Асоциация "Пътна безопасност", МВР и Съюза на българските журналисти в хотел RIU Pravets Resort. Тема на срещата е "Към визия нула жертви от ПТП".

"50% от жертвите на ПТП умират на място по време на инцидента, други 23% по пътя за болницата, а окло 20% през първите 24 часа след инцидента", заяви пък заместник директорът на Спешна помощ - Плевен Марин Маринов.

 

Марин Маринов, Спешна помощ, Плевен

Според основния организатор на събитието и председател на ББА "Пътна безопасност" д-р Николай Иванов, общ ангажимент на всички ни е да помогнем на българското общество по-бързо да узрее и развие чувство за пасивна безопасност по пътищата.

 

Ивета Балевска (СБЖ), д-р Николай Иванов (ББАПБ), комисар Бойко Рановски (Пътна полиция)

Освен големият брой медии, главни участници в мероприятието са началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски и членът на УС на СБЖ Ивета Балевска.

В програмата на събитието днес ще бъдат разгледани следните теми: "Пътнотранспортна обстановка. Жертви и пострадали от ПТП през 2017 година", по която докладчик ще е комисар Рановски, "Интегриран подход за решаване на проблемите на безопасността на движението. Положителни европейски и световни практики" - по тази тема ще говори инж. Алекси Кесяков.

Професор д-р инж. Румен Миланов ще коментира темата "Директива за управление безопасността на пътната инфраструктура. Одит и инспекция по пътна безопасност.

Шефът на ББАПБ д-р Николай Иванов пък ще говори за новостите в областта на пътната безопасност и елементите за пасивна пътна безопасност.

 

Комисар Бойко Рановски

Други участници в семинара, който ще продължи утре са инж. Петко Табаков, Васил Паунов и Павел Жеков.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар