Петък, 19 Октомври 2018
Сряда, 01 Ноември 2017 13:48

Сашо Пенов и Васил Мръчков ще получат Гран при от правосъдните награди

Гран при е единствената награда, която не подлежи на гласуване, а предложението за нея идват от инициативния съдийски комитет.

Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще си тръгнат с Гран при за особени заслуги към правото от церемонията по раздаването на Годишните награди за правосъдие, която ще се проведе за пети път на 25 януари в хотел Маринела. По традиция събитието е с благотворителен характер и на него ще се проведе томбола за болни деца.

Гран при е единствената награда, която не подлежи на гласуване, а предложението за нея идват от инициативния съдийски комитет.

83-годишният проф. Васил Мръчков е юрист и политик, бивш главен прокурор, бивш директор на Института за правни науки. Автор е на мащабни публикации в областта на международното и вътрешното трудово право, осигурителното право. Води лекции по Трудово, Международно трудово и Осигурително право в Пловдивския университет.

Проф. Сашо Пенов в момента е декан на Юридическия факултет към Софийския университет. Автор на над 30 статии и студии в областта на данъчното право. Той е бил заместник-декан на Юридическия факултет при Великотърновския университет, експерт в Главното управление на данъчната администрация, член на Консултативния съвет по законодателството при 39-о и 40-о народни събрания, член и председател на Правния съвет при Президента на Република България.

Останалите призове, които ще се връчат на церемонията са за заслужили адвокат, съдия, прокурор, нотариус, ЧСИ, медиатор, млад юрист, синдик, кантора, дело/сделка, правосъдие зад граница. Победителите се определят след медийно гласуване.

Годишните правосъдни награди се осъществяват за 5-та година по идея на Балканска медийна Асоциация и Софийска Адвокатска колегия, с подкрепата на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на медиаторите в България, Асоциация на жените-адвокати, Камара на ЧСИ и други.

С медийната подкрепа на телевизия Евроком и предаването „Темида-цената на истината“, БНР и предаването „Законът и Темида“, телевизия Ин Лайф, вестниците Стандарт, 19 минути, Търговски в-к, бизнес списанието В2В, сп. Де факто легал, онлайн медиите pik.bg, kmeta.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, classa.bg, big5.bg, no-comment.bg, nbox.bg, Темида под тепетата, най-голямото ФБ списание Хай Лайф и други.

Оставете коментар