Петък, 19 Октомври 2018
Четвъртък, 02 Ноември 2017 12:32

Нинова: Другата седмица сядаме на разговори с ДПС и „Воля“ за вота на недоверие

Това заяви пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на БСП

"На заседание на парламентарната група решихме да излъчим екип, като ще помолим колегите от ДПС и „Воля“ да направят същото и другата седмица официално да стартираме разговорите по темата на вота на недоверие, както и кога да го внесем."

Това заяви пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира вота на недоверие, който левицата възнамерява да внесе. В събота конгресът на БСП упълномощи парламентарната група да внесе искането за недоверие по тема, която "най-силно разкрива корупционната същност на правителството".
Затова червените търсят съюзници за атаката си срещу кабинета "Борисов 3".

„Нашето предложение е корупция. Това не ни ограничава в кои сфери и сектори да говорим за корупция. Може да бъде в здравеопазване, образование, регионално развитие. Навсякъде имаме поводи за това“, каза още Корнелия Нинова. „Ще отправим това предложение към ДПС и „Воля“. Ще чакаме те да излъчат екипите си. Ние сме готови с нашия екип, другата седмица сядаме на разговори. Разговорите ще бъдат в Народното събрание, няма да има нищо скрито покрито“, добави Нинова.

Тя бе запитана няма ли да е удар по имиджа на България по времето, когато страната председателства съвета на ЕС, да се говори за вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ за корупция. "Председателството не може да е оправдание за корупцията, която се вихри в държавата. То ще мине, ще замине", посочи в отговор лидерът на БСП.

„Имаме своите предложения за председателството, които ще се чуят в пленарната зала“, напомни тя. „Не може 6 месеца да мълчим за това, на което сме свидетели всеки ден, за случая с министъра на здравеопазването и много други примери. Едното не може да е оправдание за другото“, заяви Корнелия Нинова. „Ще бъде успех ако това стане не само в зала, а има обществен разговор извън парламента. Не бива да затваряме темата само в Народното събрание“, посочи тя. „Искаме борбата с корупцията да се започне веднъж завинаги и то както трябва, а не с политическа имитация, за да се прикрива корупция“, обясни лидерът на БСП и допълни, че целта на вота на недоверие е истината.

Оставете коментар