Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 03 Ноември 2017 10:31

Александър Симов: Ако се докаже, че кметът на Батак е злоупотребил, да напусне поста!

По думите на червения депутат, регистърът на фалшиви новини, които бълва левицата бил преувеличен и ставало въпрос за политическа атака.

„БСП не вдига чадър над никого, защото сме опозиция. Но не можем да се превръщаме в обвинител“, каза още Симов.

„Нашата позиция е принципна по отношение на кмета на Батак Петър Паунов. Ако се докаже, че е виновен за конфликт на интереси, да си понесе отговорността и да напусне поста“. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Александър Симов. „БСП трябва да покаже различна визия за Батак. Темата корупция е в центъра в България“, каза още Симов.

Той коментира и случая с депутата Манол Генов, обвинен за купуване на гласове. Другият депутат от БСП Георги Стоилов, чийто брат бе арестуван за контрабанда, нямал нищо общо със случая. Според Симов и по двата казуса трябвало да има доказателства.

„БСП не вдига чадър над никого, защото сме опозиция. Но не можем да се превръщаме в обвинител“, каза още Симов. Водещият Виктор Николаев обаче го контрира, че когато става въпрос за казуси срещу депутати и министри на ГЕРБ, „столетницата“ има различно поведение. По думите на червения депутат, регистърът на фалшиви новини, които бълва левицата бил преувеличен и ставало въпрос за политическа атака.

Оставете коментар