Понеделник, 30 Март 2020

Четвъртък, 26 Октомври 2017 13:10

Родни артисти се включват с авторски ретрофутуристични творби в трите Steampunk партита в Megami Club – Hotel Marinela

Студио Looneytools е създадено през 2013 година от Чудомир Драгнев, чието прозвище е „българският Франкенщайн“

Българските артисти от студио Looneytools и галерия-магазин Punto art bazaar ще се включат в трите парти вечери, обединени от темата Steampunk, в Megami Club – Hotel Marinela. Steampunk, или ретрофутуризмът, e течение в изкуството от 80-те години на миналия век, което комбинира футуризъм, носталгия към миналото, фентъзи и хорър. За изработката на творбите най-често се използват метални отпадъци, а резултатът са красиви и страховити бижута, фигури и скулптури.

Студио Looneytools е създадено през 2013 година от Чудомир Драгнев, чието прозвище е „българският Франкенщайн“. Заедно с колегите си той участва на редица фестивали и изложби у нас и в чужбина, а наскоро престижното издание The New York Times публикува статия за тях.

В Punto Art Bazaar може да намерите произведения на редица български творци, сред които е и собственикът на галерията-магазин Петър Арбов. Неговите стиймпънк и винтидж бижута са изработени с усет и внимание и към най-малкия детайл.

Творбите на студио Looneytools и галерия-магазин Punto Art Bazaar можете да видите на Steampunk партитата в Megami Club – Hotel Marinela - 26 октомври (с гост Азис), 27 октомври (с гост Алисия) и 28 октомври (DJ парти).

Оставете коментар