Петък, 15 Декември 2017
Вторник, 05 Декември 2017 10:56

Второ заседание по делото Йончева срещу Борисов

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

„Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”, обяви в началото на март по време на предизборната кампания Борисов.

Тръгва делото, което депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева заведе срещу премиера Бойко Борисов.

Eлена Йончева съди министър-председателя и партия ГЕРБ за неимуществени вреди в размер на 20 000 лева. Още по време на предизборната кампания Йончева обяви, че ще даде на съд Бойко Борисов заради негови думи, че държавата е плащала милиони левове за репортажите й зад граница.

„Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”, обяви в началото на март по време на предизборната кампания Борисов.

Искът на Йончева е и срещу ГЕРБ, защото това била партията, възложила на премиера да оповестява нейни доходи. Първото заседание по делото беше отложено, а в залата не се явиха нито Йончева, нито Борисов.

Още когато журналистката обяви намеренията си да съди премиера, министър-председателят каза, че не се притеснява от това дело. Според него показания трябва да дадат и директорите на разузнаването по време на управлението на Сергей Станишев от 2005 до 2009 г.

Адвокат на Бойко Борисов е Марин Марковски. Той твърди, че Борисов не е имал предвид мен, обясни по-рано Елена Йончева.

Прочетена 150 пъти

Оставете коментар