Петък, 22 Февруари 2019
Четвъртък, 18 Януари 2018 14:29

БСП предложи поправки в НК срещу домашното насилие

БСП внасят предложения за промени в Наказателния кодекс, с които ще се приведат на равнището на българското законодатество изискванията на Истанбулската конвенция в частта й за мерки срещу домашното насилие.

Червените предлагат насилието да се третира като престъпление от общ характер. "Досега то беше такова от частен характер и не даваше възможност да се преследва със способите на държавното обвинение. Внасяме предложение за създаване на квалифициран състав, с който се увеличават наказанията срещу лица, извършили насилие и особено в случаите на рецидив", обясни соцлидерката Нинова. Тя допълни, че следващата седмица ще внесат и предложение за създаването на кризисни центрове във всички областни градове.

От БСП категорично заявиха, че са против домашното насилие във всичките му прояви и затова предлагат реално решение за гражданите чрез промени в българските закони.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 14:29
  Нинова уведоми официално председателя на парламента, че депутатите от БСП няма да получават заплати по време на отсъствието си

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, с която я уведомява, че депутатите няма да получават заплати за отсъствието си от Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП.

  "Уважаема госпожо председател, уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група „БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента. Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е във Вашите правомощия. Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и група народни представители от „БСП за България" проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца", се посочва в съобщението.

  Нинова заявява още, че БСП смята, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 14:29
  Велислава Кръстева: ГЕРБ, без паника, моля

  Няма договорка с ДПС, камо ли ултиматум, която да е обвързала едно ли друго гласуване в Народното събрание, категорична е депутатката

 • Четвъртък, 18 Януари 2018 14:29
  Нинова: ГЕРБ плашат кметовете да не се срещат с мен

  Кметовете на ГЕРБ са заплашени, че ако се срещнат с мен, ще носят тежки последици (това го знам от някои от тях , които въпреки това ще дойдат), пише Корнелия Нинова във фейсбук

Оставете коментар