Понеделник, 20 Август 2018
Петък, 09 Февруари 2018 13:22

Румен Радев назначи временно нов началник на НСО

Президентът Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров за изпълняващ правомощията на началник на Националната служба за охрана (НСО), съобщиха от администрацията на държавния глава. Досега Тодоров бе заместник-началник на НСО.

Със свой указ Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов като началник на службата. Антонов подаде оставка в края на януари, като действията му бяха мотивирани с смяна на професионалното му поприще - с назначаване на дипломатическа мисия.

Оставката бе подадена малко след като се разбра, че Военноокръжната прокуратура проверява НСО за злоупотреби. Дни по-рано пък Румен Радев отправи критики към НСО, заявявайки, че в мандата на предшественика му Росен Плевнелиев президентската институция е загубила контрола над службата и Държавна агенция "Разузнаване".

Росен Тодоров работи в НСО от 1992 г., като последователно заема длъжностите разузнавач, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група, началник на сектор. Преди това е бил офицер в българската армия. От 2016 г. е назначен за заместник-началник на службата за охрана.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар