Неделя, 15 Декември 2019
Петък, 16 Февруари 2018 09:11

Екатерина Захариева: Кремъл се шегува с руското гражданство на Борисов

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изказването на българския министър-председател Бойко Борисов за президентските избори в Русия, му предложи да получи руски гражданство и да участва в тях, предаде ТАСС.

В началота на февруари българският министър-председател заяви, че в света има две неща, които никой не избира – родителите си и президента на Русия, припомня Bulgaria ON AIR. "Това е нелепа шега", коментира външният ни министър Екатерина Захариева, която не пожела да коментира повече случая.

"Борисов има шанс – може да получи руско гражданство и да гласува за президент“, заяви Захарова. „Мечтите се сбъдват", настоя Захарова.

Президентските избори в Русия ще се състоят на 18 март 2018 година. За поста се борят осем кандидати, но с непреодолима преднина по популярност пред останалите е държавният глава Владимир Путин. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 16 Февруари 2018 09:11
  Зоран Заев и Бойко Борисов лично ще обсъдят въпроса за езика, но на какъв език?

  Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия и е установен в международен план, каза президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски. Зоран Заев пък изрази в македонските медии очакването, че България трябва да „преодолее въпроса с македонския език“.

   

 • Петък, 16 Февруари 2018 09:11
  Борисов за Западните Балкани: Или си в НАТО и европейското семейство, или не си!

  Радвам се, че поставихме темата за Западните Балкани в центъра на вниманието и в Европа, и в САЩ, заяви премиерът на форума, организиран от Държавния департамент на САЩ

 • Петък, 16 Февруари 2018 09:11
  ТАСС: „По-големият винаги прощава“. Защо Русия и България се карат

  Трудностите в строителството на тръбопровода „Балкански поток“, шпионски и хакерски скандали, спорове за съветската история, взаимно изгонване на дипломати, арест на проруски активист. 2019-та година беше трудна в отношенията между Москва и София. Деловите контакти с Русия са изключително изгодни за България, но не намират разбиране в Европейския съюз. На балканската държава й се налага да маневрира. Общественото мнение там е разделено между привържениците на самостоятелната политика и проевропейския курс, съгласуван с Брюксел. Но инициативата принадлежи на тези, които гледат на Русия скептично“, пише ТАСС

Оставете коментар