Събота, 23 Юни 2018
Петък, 09 Март 2018 17:38

ГЕРБ брани Валери Симеонов за скандала с патриарх Кирил: Искал е да защити държавата

Сивият кардинал на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев защити вицепремиера Валери Симеонов. Според него управляващата коалиция не е заплашена от скандала, който предизвика съпредседателят на Обединените патриоти, наричайки руския патриарх Kирил руско ченге. Според Велчев Валери Симеонов е искал да защити страната пред Русия, макар и по не много удачен начин.

От ГЕРБ са поискали стенограмата от разговора между патриарха и президента Румен Радев, защото засега имало информация само от руските медии. Според Красимир Велчев срещата на духовника с Бойко Борисов е минала спокойно и няма причина премиерът да е предизвикал гнева на Кирил. Той припомни, че министър-председателят е започнал изказването си с благодарност първо към Руската империя. Велчев не пожела да коментира поведението на патриарх Кирил и само спомена, че е учуден. Според депутата от ГЕРБ руският патриарх е дошъл предварително подготвен, за да предизвика последващия скандал. „Надявам се, че няма да има криза в отношенията ни с Москва. Най-малкото, на следващия ден Владимир Путин и Бойко Борисов са разговаряли по телефона“, припомни Велчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Елена Йончева: Всеки вот на недоверие срещу шайката от ГЕРБ е закъснял

  "Всеки вот на недоверие към кабинета Борисов, е закъснял. Това е начин да поставим проблемите, за да може българският избирател да знае какво се случва в държавата". Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Елена Йончева. 

  "Ние нямаме друг изход, освен вот на недоверие. Един бивш депутат на ГЕРБ нарече партията преди да влезе в парламента "шайка", което значи престъпна група", припомни журналистката.

  "Полицията няма самочуствие, няма достойнство. Заплатите им са ниски. Хората бягат от системата, защото един охранител на мутра взима 2 500 лева. С какво самочувствие ще работи полицаят? Какъв е изходът, специалистите трябва да кажат", каза още Йончева.

  "У нас има най-ниските заплати, най-ниските пенсии, хората едвам оцеляват. България пропада, хората не издържат вече. Мечтата на всеки човек е да се махне от България", посочи депутатът от БСП.

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Цензура: Режат кабели и махат кабелна мрежа на СКАТ в Бургас след предаване на Бареков и Байрактаров!

  След излъчването на предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" в Бургас започна премахването на незаконна кабелна мрежа на СКАТ. От свои източници BNews разбра, че основната причина е изнесената информация за незаконни строежи на фирми, собственост на вицепремиера Валери Симеонов, съобщава сайтът Bnews.bg.

  Припомняме, че първият журналистически материал на Димитър Байрактаров в предаването завършва с надписите "следва продължение". На ГЕРБ вече им било писнало да си затварят очите за незаконните въздушни кабели на СКАТ и са започнали премахването им, което е било спряно през 2014 г. заради подкрепата на Патриотичния фронт за правителството на Борисов-2.

  Тези действия на община Бургас са и основание да се смята, че управляващата коалиция е пред разпад. Неадекватното поведение на Симеонов нанася сериозни вреди върху имиджа на ГЕРБ, а в същото време все повече започват да излизат факти за злоупотреба с власт от страна на Симеонов.

  Точно такъв пример бе излъчен в предаването на Бареков и Байрактаров, където се оказа, че фирма на Валери Симеонов не само, че не е премахнала незаконна пристройка на хотел, но дори е достроила незаконния строеж.

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Симеонов бесен на Борисов, прескочили го за оставката на Росица Димитрова. Не било работа на майките да питат колко струва билетът й до Ню Йорк

  „На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката”. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред по повод случая с Росица Димитрова, която пътува за 8 300 лв. до САЩ. Днес оставката ѝ беше приета от премиера. Симеонов обясни, че не е съгласен с напускането й и, че тя е пожертвана от Бойко Борисов. 

Оставете коментар