Четвъртък, 13 Декември 2018
Петък, 09 Март 2018 17:38

ГЕРБ брани Валери Симеонов за скандала с патриарх Кирил: Искал е да защити държавата

Сивият кардинал на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев защити вицепремиера Валери Симеонов. Според него управляващата коалиция не е заплашена от скандала, който предизвика съпредседателят на Обединените патриоти, наричайки руския патриарх Kирил руско ченге. Според Велчев Валери Симеонов е искал да защити страната пред Русия, макар и по не много удачен начин.

От ГЕРБ са поискали стенограмата от разговора между патриарха и президента Румен Радев, защото засега имало информация само от руските медии. Според Красимир Велчев срещата на духовника с Бойко Борисов е минала спокойно и няма причина премиерът да е предизвикал гнева на Кирил. Той припомни, че министър-председателят е започнал изказването си с благодарност първо към Руската империя. Велчев не пожела да коментира поведението на патриарх Кирил и само спомена, че е учуден. Според депутата от ГЕРБ руският патриарх е дошъл предварително подготвен, за да предизвика последващия скандал. „Надявам се, че няма да има криза в отношенията ни с Москва. Най-малкото, на следващия ден Владимир Путин и Бойко Борисов са разговаряли по телефона“, припомни Велчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Борисов: Оправете казармите, да добият нормален вид!

  Правителството отпусна още 33,4 милиона предимно за ремонт на сградния фонд на армията

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Цветанов в САЩ: Решението за новите изтребители ще е политическо

  "Добре, но защо беше целият този цирк с конкурс, загубено време и т.н.? Отговорът е - страх да поемеш отговорност! НС е колективен орган, там няма персонална вина, всички са чисти!", коментира по този повод във Фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

  Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

  По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. И двете страни изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединиха около необходимостта от деескалация на конфликта, се казва в съобщението. 

  В цялостния контекст на събитията в региона е необходимо затвърждаване на стратегическото партньорство между България и Съединените щати. Именно в този аспект трябва да се разглежда и предстоящата модернизация на българската армия, посочил Цветанов.

 • Петък, 09 Март 2018 17:38
  Падна граничната ограда край Малко Търново, научаваме от Фейсбук след 8 дни

  Валери Симеонов няма нищо против БСП да сезира Прокуратурата, знаел, че оградата е паднала на 29 ноември, отнесена от дъждове

Оставете коментар