Понеделник, 18 Юни 2018
Сряда, 14 Март 2018 11:43

Съдът закри спонсори на Местан след иск на Цацаров

С решение от 13 март Пловдивски окръжен съд уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров и прекрати Сдружение с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 20 октомври 2017 г. главният прокурор внесе в Окръжен съд – Пловдив искова молба за прекратяване на Сдружение с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“, чрез която незаконно е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическата партия ДОСТ, заради извършване на дейност, която противоречи на Конституцията, на законите и на добрите нрави.

Според главния прокурор дейността на Сдружение „Асоциация Бату платформ“ гр. Кърджали е несъответна на императивната забрана в чл. 168 ал.1 от Изборния кодекс, тъй като чрез нея е осигурено финансиране на предизборната кампания на политическа партия ДОСТ с анонимно дарени средства в размер на 100 000 евро с неустановен произход, което е нарушение на чл. 162 ал.1 от Изборния кодекс. Тази дейност отговаря и на признаците от обективна страна на престъпния състав на чл. 167 от Наказателния кодекс. Получаването на парични средства от анонимен източник от чужда държава и разходването им с цел агитация и склоняване на български граждани да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия е нарушение на чл. 12 ал.2 от Конституцията на Република България. Решението е неприсъствено, не подлежи на обжалване и е влязло в законна сила на 13 март 2018 г.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Март 2018 11:43
 • Сряда, 14 Март 2018 11:43
  Григор Здравков пред BIG5: Сезираме Цацаров за опит за убийство с отрова в стил "Скрипал"! Кучето от "Капитан Андреево" да стане шеф на Дирекция "Борба с наркотрафика"!

  Прокурорите и полицаите ядат и пият на една маса в малките общини. В Попово се опитаха да повторят случая "Скрипал". Отровеният човек не търси помощ, защото го е страх. Бойко Борисов и службите си направиха пиар със заловената дрога. Нямаше да се справят, ако не бяха турските и белгийските им колеги, заяви пред BIG5 Григор Здравков от Легия "Антимафия". 

 • Сряда, 14 Март 2018 11:43
  ЧСИ-тата напълно изнагляха! Ти им плащаш - те за още идват!

  Историята на една софиянка взриви мрежата. Фирма, събираща плащанията от длъжници, не обозначавала, че те са направени!

  Частните съдебни изпълнители (ЧСИ), още с появата си преди години, бързо си създадоха лоша слава. И то не заради неприятният привкус на работата им, по тази въпрос нямам какво да се направи тъй като все пак в тази държава има някакви закони, а заради купищата далавери, мошеничества и изнудвания на които подложиха значима част от българското население. По темата е писано много.

  Един нов частен случай обаче отново събуди публичното недоволство.

  Буквално преди дни софиянката с инициали В.Г. намерила на вратата си съобщение от ЧСИ, който я уведомявал, че бил идвал за да направи нов запор на пенсията й, тъй като не били постъпвали плащания по дълга й. Затова трябвало да се направи нов опис на имуществото й.

  Жената естествено сериозно се притеснила, но се и изненадала, тъй като от доста време спазвала напълно точно сроковете си за плащане към ЧСИ.

  След като се обадила в кантората на ЧСИ за проверка, столичанката с учудване научила, че фирмата която събира дълговете от името на ЧСИ, отдавна не била правила банкови преводи и не обозначавала по надлежен ред, направените от длъжниците плащания. Или с други думи, те хората си плащали навреме, но "фирмаджиите" се правели на луди.

  В настоящия случай конкретната фирма се казва ФИНАНСИНФО, а ЧСИ-то, Биляна Богданова с РЕГ Номер 865.

  Когато след разговора си с кантората на Биляна Богданова засегнатата гражданка се обадила във фирма ФИНАНСИНФО, шока и станал двоен, след като получила следния отговор: "Ние не сме длъжни всеки месец да уведомяват ЧСИ, дали са направени плащания!"

  Потрес! Двоен потрес при факта, че предложенията за запор ги дава именно фирмата, а не ЧСИ-то.

  В конкретния случай например, В.Г. има нов запор над пенсията си, независимо от факта, че е плащала редовно вноските си!

  Безумна наглост, която трябва задължително да попадне в очите на прокуратурата.

  Защото в България е доста трудно да прецениш, някой голям шегаджия ли е, или просто е голям мошеник. У нас конкуренцията е огромна. Във всеки случай обаче е сравнително лесно да прецениш, кой е идиот в една подобна ситуация, и кой, не е. Повече от ясно е, че идиотите сме ние. А сега, сетете се, кой е мошеника?

  NBOX.BG

Оставете коментар