Четвъртък, 19 Юли 2018
Вторник, 27 Март 2018 16:25

Антикорупционната комисия разследва сделката между Гинка и патриарха

Комисията Антикорупция ще разследва оповестената първо от 19 минути сделка на фирмата Инерком на Гинка Върбакова с Патриарх Неофит, представлявания в действащия договор за наем на две сгради на Софийската митрополия в самото сърце на столицата съответно от Славчо Върбаков, съпруг, и от тогавашния епископ и сегашен митрополит Григорий. Задействането на органа става по сигнал на водещата от К2 и К3 Илияна Беновска. Напомняме, че очакваме оставката на свързания със сделката директор на дирекция Вероизповедания в Министерския съвет Емил Велинов, който се опита да излъже първо, че нямало договор, после, че бил спрян поради някаква известна само на него „репутация” на наемателя. Най-вероятно той ще бъде изправен за твърденията си и пред съда по граждански иск. Интересно е защо премиерът още не го е уволнил.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 27 Март 2018 16:25
  Парламентът ще решава, дали да остави Иван Иванов в КЕВР

  Парламентът ще разгледа като първа точка в четвъртък внесения от ПГ на "БСП за България" проект на решение за предсрочно прекратяване пълномощията на Иван Иванов като член и председател на КЕВР, предвижда седмичната проектопрограма на парламента. На първото за месеца заседание депутатите ще обсъдят промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесен от Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от ДПС. Пак на същото основание от правилника на НС ще бъдат гласувани на първо четене внесените от левицата промени в Наказателния кодекс.

  Парламентът ще определи и комисия за одитиране на годишния финансов отчет на Сметната палата за 2017 г. В проектопрограмата е второто четене на поправки в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

  Парламентът трябва да ратифицира Споразумението за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси с Международната банка за възстановяване и развитие., пише Епицентър. В пленарната зала трябва да влязат на първо гласуване промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, както и второто четене на изменения в Кодекса на труда. В петък ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

 • Вторник, 27 Март 2018 16:25
  Илиян Василев: Гинка легитимира парите на топ политици и на организираната престъпност със схема за пране на пари

  Каква е логиката българските банки да участват с парите на български вложители през кредити, обезпечени с пари от офшорна класическа схема на пране да финансират сделка, при която истинските собственици остават зад кадър, а посредникът - фасадата Инерком, печели комисионни.

 • Вторник, 27 Март 2018 16:25
  Виваком, ЧЕЗ и топлофикация върнаха елитния кв. "Лозенец" в каменната ера

  Пороят над София е най-малкият проблем на жителите в столичния квартал. Дори при Тодор Живков отстраняваха по-бързо авариите. Кисели диспечърки се карат на клиентите, които имат само ток и студена вода. 

Оставете коментар