Вторник, 22 Януари 2019
Четвъртък, 29 Март 2018 11:27

От БСП поискаха оставката на вътрешния министър заради гафа на летище "София"

БСП Валентин Радев да подаде оставка. "Правителството твори гаф след гаф", заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Иванов. "След пропуснатата проверка на полет оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите", посочи той. Иванов припомни случилото се на аерогарата на 20 март, когато цяла смяна на гранична полиция не е изпълнила служебните си задължения.

„Ние питаме как ще се опазят европейските граници. Престъпна небрежност и немарливост, която стана петно“, заяви политикът. По думите на Иванов това е скандален пробив и саботаж на Министерството на вътрешните работи. „Реакцията за още по-голямо съжаление бе тотално неадекватна, пълен хаос“, посочи депутатът. Според него това е неприемливо. „Щеше да е прецедент, ако не беше схемата за трафик на мигранти, която беше разкрита миналата година“, коментира представителят на левицата. По думите на Иванов това заплашва сигурността на страната. „Какво чакате, господа? Това да се случи в България. От месеци сигнализираме за пробойни на вътрешните ни граници“, посочи депутатът. След случая с непроверените пътници служителите на реда бяха отстранени от работа, а на летището бяха командировани полицаи от Варна и Бургас. След края на декларацията депутатите от ПГ на „БСП за България“ започнаха да скандират „Оствака“ от залата.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  Летище "София" може да носи още по-сериозни печалби при добър мениджмънт

  Ако ДПС не подкрепя ГЕРБ, правителството ще падне, смята зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  Любомир Коларов: Девизът на БСТВ е "Бъди свободен!"

  Предоставихме безплатно на кабелните оператори да ни излъчват. Надявам се на успешния старт на Българска свободна телевизия на 24 януари, казва управителят на медията в интервю пред в. "Дума"

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  Корнелия Нинова: ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите

  Дългосрочно проблемът с интеграцията на ромите трябва да се реши с образование, смята лидерът на БСП

   

  ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

  „Последните седмици имаше случаи на криминални прояви, които отново поставиха на дневен ред въпроса за интеграцията на ромите. Очевидно е, че правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал“, каза Корнелия  Нинова, цитирана от "Фокус". По думите ѝ през последните седмици по темата много се говори от всички, но не се прави нищо конкретно.

  Дългосрочно проблемът с интеграцията на ромите трябва да се реши с образование. Ето защо предлагаме да се преразгледа политиката на делегираните бюджети, каза лидерът на БСП.

  „Време е да спрем да говорим и да пристъпим към действия, които са конкретни. Без излишни емоции, без натягане на напрежение, което може да прерасне в етнически конфликт. Призоваваме и другите парламентарни групи, ние като законодатели да си свършим работата, а изпълнителната власт да пристъпи към прилагането на закона в цялата му сила“, допълни Нинова.

  Лидерът на БСП посочи, че партията предлага няколко решения. „Първата изходна точка, от която тръгваме, е, че законът в България е еднакво задължителен за всички български граждани и той трябва да се прилага с пълна сила еднакво за всички. Ако искаме дългосрочно да решим този проблем, според нас има няколко действия, които трябва да предприемем. Дългосрочно този проблем може да се реши с образование, образование и пак образование“, подчерта лидерът на БСП.

  По думите ѝ начинът, по който ГЕРБ подхождат - да се издирват децата и да се водят принудително на училище, очевидно не работи. „Това е борба с последствията. Искаме да се занимаваме с причината за това състояние. Ето защо предлагаме да отпадне принципът парите да следват ученика и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети“, заяви лидерът на БСП.

  Корнелия Нинова посочи, че проблемът е свързан и с политиката по социални помощи и семейни помощи за деца. „По начина, по който действа в момента, стимулира всички тези процеси. Предлагаме да се спират всички помощи на семейства, чиито деца не ходят на училище до 16-годишна възраст“, каза още Корнелия Нинова.

  източник: focus-news.net

Оставете коментар