Вторник, 26 Март 2019
Четвъртък, 29 Март 2018 11:27

От БСП поискаха оставката на вътрешния министър заради гафа на летище "София"

БСП Валентин Радев да подаде оставка. "Правителството твори гаф след гаф", заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Иванов. "След пропуснатата проверка на полет оставката на вътрешния министър може да върне доверието в институциите", посочи той. Иванов припомни случилото се на аерогарата на 20 март, когато цяла смяна на гранична полиция не е изпълнила служебните си задължения.

„Ние питаме как ще се опазят европейските граници. Престъпна небрежност и немарливост, която стана петно“, заяви политикът. По думите на Иванов това е скандален пробив и саботаж на Министерството на вътрешните работи. „Реакцията за още по-голямо съжаление бе тотално неадекватна, пълен хаос“, посочи депутатът. Според него това е неприемливо. „Щеше да е прецедент, ако не беше схемата за трафик на мигранти, която беше разкрита миналата година“, коментира представителят на левицата. По думите на Иванов това заплашва сигурността на страната. „Какво чакате, господа? Това да се случи в България. От месеци сигнализираме за пробойни на вътрешните ни граници“, посочи депутатът. След случая с непроверените пътници служителите на реда бяха отстранени от работа, а на летището бяха командировани полицаи от Варна и Бургас. След края на декларацията депутатите от ПГ на „БСП за България“ започнаха да скандират „Оствака“ от залата.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  При спецакция: Арест за резследваща полицайка от Благоевград

  Тя нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице, потвърди вътрешният министър Младен Маринов

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  Цветанов нямало да подава оставка

  Председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов няма да подава оставка като председател на предизборния щаб на управляващата партия.

  Това е споделил той с приближени партийни съратници, предава Епицентър.бг.

  Нещо повече - партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни декларации подкрепата си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ.

  Сред депутатите на ГЕРБ започва зрее недоволство от Борисов и от навика му да се освобождава от хора, които стават обект на медийни атаки. 

  Във Фейсбук е създадена група "Цветанов е невинен", където тече кампания от волеизвления на негови поддържници.

  Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива "Цветанов е невинен". Десислава Атанасова също е споделила страницата, а пък Ирена Соколова е написала вдъхновяващ пост в защита на зам.-председателя на ГЕРБ.

 • Четвъртък, 29 Март 2018 11:27
  МВР: Няма да се строят бежански лагери в Любимец, Елхово и Малко Търново

  Тези площадки ще бъдат пуснати в експлоатация само тогава, когато е налице миграционен натиск, а в момента той е нулев, увери зам.-министърът

Оставете коментар