Сряда, 05 Август 2020

Понеделник, 02 Април 2018 07:51

Гаф на световното по художествена гимнастика ни върна в Народна република България

Дикторът в зала "Арена Армеец" сътвори уникален гаф, който не можа да помрачи феноменалното представяне на грациите ни на Световната купа по художествена гимнастика вчера. Докато представяше момичетата ни, водещият ни върна във времето на соца и обяви страната ни като "Народна ребублика България". Част от по-възрастните гости в залата изтръпнаха, когато чуха как ни представят пред света. След това си отдъхнаха, че едва ли сме се изложи толкова, след като на младото поколение гафът не е направил впечатление, а чужденците така и не разбират какво говори дикторът. Във форумите и в социалните мрежи се появиха и предположения, че може би става дума за първоаприлска шега. Ако е така обаче, това едва ли е най-подходящият начин да се майтапим по време на размирни времена между русофили и русофоби. 

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча и се представи феноменално. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева вдигнаха на крака публиката в залата със своето изпълнение и получиха оценка от 20.850 точки (най-високата им до този момент на Световната купа в София, 12.300 за трудност). Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след титлата в многобоя снощи.

Сребърното отличие стана притежание на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия спечели бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския тим подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена. По-късно днес са финалите на бухалки и лента при жените, както и на три топки и две въжета при ансамблите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар