Понеделник, 19 Август 2019
Четвъртък, 18 Август 2016 21:15

Тома Белев саботирал строежа на граничната ограда

Той се противопоставял на идеята, за да опази местност в Странджа

Екологът на държавата Тома Белев е на път да заложи на карта дори националната сигурност, уж за да опази местност в Странджа. Този път на мушката на „природозащитника“ е строежът на оградата по границата с Турция, която спира мигрантската вълна, пише „Труд”.

Бившият шеф на природен парк „Витоша“ на 11 август изпратил писмо до областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. В него Белев съветва губернатора „да предприеме необходимите действия за спиране изграждането на нова ограда по българо-турската граница в резервата „Узунбуджак“. Краят на писмото звучи заплашително – или се спира градежът, или се предвиждала наказателна отговорност за увреждане. Пред „Труд“ Чолаков потвърди за писмото.

„Идеята му е потресаваща: По-добре да ни залеят мигрантски орди, отколкото да има съоръжение в „Узунбуджак“. Местността не бивало да се докосва“, коментираха местни жители.

Новината обиколи региона и предизвика гневни реакции в момент, в който всички са на нокти заради засиления миграционен натиск.

„Така наречените зелени да се замислят за реалните проблеми. Например как да се спре незаконната сеч“, изригна Георги Манев, концесионер на ловно поле в Странджа. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Август 2016 21:15
  Неправителствени организации внесоха в МС становища срещу застрояването на Черноморието

  Неправителствени организации внесоха в Министерския съвет становища срещу „нетърпимата презастроена среда на крайбрежието ни и ограничаването на гражданските права“.

 • Четвъртък, 18 Август 2016 21:15
  Фандъкова може, но Иванчева – не

  Столична община взима частни имоти в Симеоново, за да направи достъп от метрото до новия лифт. За същото кметицата на „Младост” е обвинена в изнудване

 • Четвъртък, 18 Август 2016 21:15
  Откога забавянето на преписки е наказауемо деяние и за него се лежи в ареста?

  Отново решение на специализирания апелативен съд за отказ от промяна на мярката за задържане на бившите кмет и зам.-кмет на „Младост”.

  Чета мотивите – имало данни за забавяне на преписките в район Младост.

  Вероятно съдът предполага, че ако са под домашен арест, ще продължат за забавят преписки?

  Но питането ми е друго – ако забавянето на преписки е наказауемо деяние и за него се лежи в ареста, предлагам да обявим всички държавни сгради за арест, барабар със сградите на народното събрание, прокуратурата, следствието и съда.

  Да напомня, че имаше главни прокурори, встъпващи в длъжност, които приключваха с една заповед по 900 000 досъдебни производства заради изтекли срокове.

  Да напомня, че има решения на съда 24 години след началото на спора.

  Да напомня, че хиляди преписки за българско гражданство отлежават в ДАБЧ от пет и повече години.

  Да напомня...

  В правовавата държава законите важат и за Иван, и за Хасан, и за Моше.

  България не е правова държава, нищо че е записано в Конституцията ни.

  Тома Белев, фейсбук

Оставете коментар