Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 09 Април 2018 12:11

Ренета Инджова: Хората наистина ли се шокираха, че всичко може да се случи в държавата? Затворът е трудова терапия, която трябва да се приложи на цялото население

Въпросът със затворите в България е еманация на цялостната ни система. Бягството от Софийския такъв е демонстрация на липсата на институционалност. С населението може да се прави всичко пред очите му и му се казва: "Ние ще освобождаваме тези, които са престъпници и вие няма да направите нищо!" 

Това заяви пред BGonAir бившия министър-председател на България Ренета Инджова, която направи своя анализ за делниците и празниците в държавата. Тя рeторично попита наистина ли се шокираха хората, че всичко е възможно да се случи в страната? Оказа се, че никой в Централния софийски затвор не успя да спре двама опасни престъпници, които въоръжени напуснаха през парадния вход мястото за лишаване от свобода. Опозицията реагира и поиска оставки на министри, а управляващи им отвърнаха с поредната порция локални сюжети с прозвището "гейт". "В забързаното очакване на Великден българите се притесняваха да не би някой от избягалите затворници да ги хване и да помрачи празника му. През времето, в което още се издирват двамата, най-вероятно Софийският затвор трябваше да бъде обявен за музей - отворен непрекъснато, едновременно място за лишени от свобода, както и за свободно посещение", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Вместо да влизали по тайни канали оръжия, проституция - всичко необходимо за един затворник, всичко това можело да стане в един прозрачен и публично открит достъп, продължи със сарказъм Инджова. Според бившия премиер затворът е една трудова терапия, която пък може да се приложи и върху цялото българско население. "Тогава няма да се налага болниците да посрещат толкова много преяли", отбеляза тя. Според Ренета Инджова българската публика не разбира, че местата за лишени от свобода могат да бъдат и логистични центрове на организираната престъпност. "Ще освободят началника на затвора, но това може също да е планирано", заяви гостът на телевизията, който подозира вероятността избягалите престъпници да са "освободени, за да извършат някаква поръчка".

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 09 Април 2018 12:11
  Георги Свиленски: В държавата не се случва нищо, освен корупционни скандали

  Корупцията вече е платена в законите, които се приемат, смята зам.-председателят на ПГ на БСП

 • Понеделник, 09 Април 2018 12:11
  Президентът: Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание
  • Участниците във вчерашното събитие са служители на НСО, която от 2015 г. реално е към изпълнителната власт.
  • Тече служебна проверка в НСО по разпореждане на държавния глава.

  Охранителите, които участваха в инцидента с Христо Иванов от "Да, България" в парка Росенец, са служители на Националната служба за охрана (НСО). Това потвърди лично президентът Румен Радев в извънредно изявление и съобщи, че вече е в ход служебна проверка в НСО, с която да се изясни правомерността на действията на държавните гардове.

  „Законите и правата на гражданите се погазват публично. Институциите трябва да отговорят открито. По повод вчерашния инцидент в Росенец разговарях с ген. Красимир Станчев, ръководителят на НСО. Участвалите в него са служители на НСО. В ход е служебна проверка“, подчерта държавният глава.

  „Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Бойко Борисов", подчерта Румен Радев.

 • Понеделник, 09 Април 2018 12:11
  Корнелия Нинова: Оставката на кабинета на Борисов е гаранция за просперитет за България

  БСП внася вот на недоверие към правителството за корупция

Оставете коментар