Понеделник, 18 Март 2019
Вторник, 10 Април 2018 11:50

Надзирателите протестират пред Софийския затвор, подкрепят колегите си, които не опазиха избягалите рецидивисти

Надзиратели от затворите в цялата страна се събират днес пред Централния софийски затвор. Още преди дни те обявиха, че на този ден ще покажат подкрепата си към колегите си след случая с двамата избягали затворници на 3 април. Основните им искания са за увеличение на броя на надзирателите в затворите, които в момента са под санитарния минимум.

Надзирателите настояват още за обновяване на техниката и промени в законодателството, защото според него в момента те нямат право да напускат постовете си при никакви обстоятелства. А право на оръжие има само надзирател на пост едно. Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Срещата ще е в Министерството на правосъдието, като на нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата, както и възможни решения на актуалните въпроси.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 10 Април 2018 11:50
  Ако това е каймакът на просветените българи в странство, благодаря! Имаме си достатъчно лумпени и в България

  Велизар Енчев с коментар в социалната мрежа за протеста на българските „жълти жилетки”

 • Вторник, 10 Април 2018 11:50
  Адвокатите отново на протест – не искат да са доносници на ДАНС

  От Висшият адвокатски съвет да си подадат оставките, те са съучастници в заличаването на адвокатурата, пише адв. Хаджигенов

 • Вторник, 10 Април 2018 11:50
  15 души протестираха пред МС срещу „кремълската агресия”

  Украинци, живеещи в България и няколко българи демонстрираха пред Министерски съвет в знак несъгласие с визитата на руския премиер Димитрий Медведев. По данни на сайта „Фактор” 15 души се събрали пред фонтаните до президентството и разпънали огромно украинско знаме и транспаранти с надписи: „Стоп на кремълската агресия”, „България – достоен и сигурен член на ЕС и НАТО”.

  „Искаме да покажем своята гражданска позиция срещу управляващите в Русия, които са заплаха за свободния и демократичен свят", казва Олена Косева, която е български гражданин от украински произход, цитирана от „Фактор”. Според нея щели да бъдат повече протестиращите, ако не били строгите мерки за сигурност.

Оставете коментар