Четвъртък, 26 Април 2018
Четвъртък, 12 Април 2018 21:29

Добрич настръхна: Танковете на Петър Младенов пристигнаха

Хората от Добрич си спомниха за бившия президент Петър Младенов, който заплаши народа през 1989 г., че ще върне съветските танкове. Машините бяха докарани в града с локомотиви от Румъния. Жителеите на Северна България си отдъхна, след като разбраха, че танковете са "паркирани" за малко заради учение на НАТО, което включва преминаване през страната ни и в крайна сметка няма да се налага да се евакуират от Добруджа. Самите военни са озадачени от ученията и нямат обяснения защо са нужни подобни действия от съюзниците ни. След като обаче Тръмп за момент настръхна за Сирия и предупреди за нова световна война Русия, очевидно танковете може и да влязат в употеба, ако светът отново се побърка. В същото време страната ни няма самолети, подарихме танковете си на Македония и като цяло сме голи с пушки на рамо. Остава ни надеждата да не ни нападат, защото в подобна екстремна ситуация трябва да се молим Динко и Перата да ни спасяват със свински опашки, докато военният министър търка билетчета от лотарията, докато се моли да му се падне късметче за мирни времена. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  Къде са премиерът и ДАНС? Вместо тях, арестуваха 29-годишно момче от Добрич. На негово място можеше да е всеки!

  Всеки от нас можеше да бъде на мястото на това 29-годишно момче от Добрич! Разбирам, че той е освободен и от Луфтханза. БРАВО! Няма да летя с вас НИКОГА! Много ви е лесно да хвърлите едно българче на кучетата. Този случай е същият като онзи с Гери. Нея я спасихме. Тогава се намеси ЛИЧНО ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ! Това да се знае.

  Та сега искам да попитам ЗАЩО ТОВА МОМЧЕ Е В АРЕСТА, вместо тези, които са разрешили извършването на престъпните сделки? ДАНС? Службите? Къде бяха те? Тези, които издържаме с милиони наши данъци не реагирали, а едно 29-годишно момче да прави собствено разследване кой всъщност е работодателят му и законна ли е дейността му?! Къде бе и къде е СЕГА Премиерът НИ? Това, което става с момчето от Добрич, означава само едно - да бъдат закрити НА СЕКУНДАТА ВСИЧКИ КОЛ ЦЕНТРОВЕ! Това ли е целта? Никакви оправдания със Съда не приемам, г-жо Цачева.

  Любка Качакова, Фейсбук

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  Задържаха 29-годишен в Добрич по искане на прокуратурата в Маями

  29-годишният Желяз Андреев от Добрич е задържан в родния си град по искане на прокуратурата в Маями. Арестът е във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи. Според обвинението сънародниците ни са работили в кол център в София, през който са продавани части за самолетите на сирийските авиолинии. Според САЩ те са свързани с терористична дейност.

  Приятелката на Желяз Андреев – Милена Здравкова, разказа пред bTV, че той е разбрал за разследването случайно през 2005 г., когато му казали, че името му присъства в списък с обвинени.

  Милена познава Желяз от 2013 г., когато работили заедно във въпросния кол център в София. Всеки от нас е конатктувал с клиенти по списък, даден му от отдел „Продажби”, каза Милена Здравкова.

  Фирмата е била регистрирана в София със седалище в Маями. Нашите договори бяха по българското законодателство и не подозирали, че трябва да се съобразяваме с чужди закони, коментира още приятелката на Желяз Андреев.

  Днес изтича мярката за задържане от 72 часа на младия мъж. Вече е създадена и група във „Фейсбук” в негова подкрепа.

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  Оръжейната фирма "Кинтекс" е била във фалит още по време на комунистическия режим

  Според строго секретен документ, подписан от вътрешния министър по онова време Димитър Стоянов, в края на 80-те г. специализираната фирма за търговия с отбранително оборудване „Кинтекс“ е била в практически фалит. Компанията изпада в огромна задлъжнялост поради крайно сбъркана схема, при която износът на оръжие, боеприпаси и военна техника се финансира чрез заеми, които България отпуска на държави-купувачи. А те от своя страна никога не връщат тези заеми. Схемата е следната – държавното предприятие за производство на специална продукция „Кинтекс“ взема огромни кредити (над половин милиард лева) от Българска външнотърговска банка, за да финансира изкупуването на продукция, произведена от български държавни предприятия за производство на оръжие, боеприпаси и военна техника. С държавен кредит, отпуснат от България, тази продукция се изнася за страни-клиенти на фирмата за търговия с отбранително оборудване „Кинтекс“. Държавите-клиенти (основно Ирак, Сирия и още няколко североафрикански и близкоизточни държави), „плащат“ на българските контрагенти получената от тях спецпродукция със заем, получен от българската държава.

  Освен загубите, които се търпят по тази схема, за производството на въпросната специална продукция българските държавни предприятия вече са вложили суровини, енергия, работна сила, лицензи и т.н., тоест пак са похарчени публични пари от българския държавен бюджет. Тази практика, която води до огромни дългове за „Кинтекс“, се разширява особено много от средата на 80-те години. Само през 1984 г. по този начин е изнесена продукция за над 363 млн. лева. Това представлява над 60% от общия обем на продукцията, изнесена по въпросната схема.

Оставете коментар