Неделя, 16 Декември 2018
Четвъртък, 12 Април 2018 21:29

Добрич настръхна: Танковете на Петър Младенов пристигнаха

Хората от Добрич си спомниха за бившия президент Петър Младенов, който заплаши народа през 1989 г., че ще върне съветските танкове. Машините бяха докарани в града с локомотиви от Румъния. Жителеите на Северна България си отдъхна, след като разбраха, че танковете са "паркирани" за малко заради учение на НАТО, което включва преминаване през страната ни и в крайна сметка няма да се налага да се евакуират от Добруджа. Самите военни са озадачени от ученията и нямат обяснения защо са нужни подобни действия от съюзниците ни. След като обаче Тръмп за момент настръхна за Сирия и предупреди за нова световна война Русия, очевидно танковете може и да влязат в употеба, ако светът отново се побърка. В същото време страната ни няма самолети, подарихме танковете си на Македония и като цяло сме голи с пушки на рамо. Остава ни надеждата да не ни нападат, защото в подобна екстремна ситуация трябва да се молим Динко и Перата да ни спасяват със свински опашки, докато военният министър търка билетчета от лотарията, докато се моли да му се падне късметче за мирни времена. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  Стефан Цанев да не коментира БКП, а да си припомни собствените стихове за комунизма

  Стефан Цанев да говори за комунизма на 10 ноември е цинично, пише писателят

  Христо Стоянов във фейсбук профила си по повод участието на поета в БНТ в събота и коментарите му за събитията преди 29 години. Христо Стоянов напомня стихове на Стефан Цанев, които са апотеоз на комунизма.

  Публикуваме пълния текст на Христо Стоянов:

  Стефан Цанев поговори за морала на интелигенцията преди малко в БНТ. Също така изненадано съобщи, че БКП (БСП) трябвало да бъде забранена веднага след 10 ноември 1989 г. Ако го беше казал някой друг – разбирам. Но авторът на следните стихове:


  "Един поет пише стихове за Комунизма

  върху бюрото на Столипин.

  Хубаво е бюрото.

  И стиховете са хубави.

  Аз съм за такава традиция!”,


  "Хей, червеи във вратовръзки - напред!

  Вие прогресивно затлъстявате.

  Вратите, през които влизате,

  са тесни за излизане.

  Няма връщане. Затуй напред.

  И викайте за всеки случай:

  - Да живее комунизма! Напред",


  "Дори да се превърна в скитник

  и да остана без другари –

  ще спя във парка със Уитман,

  с Маяковски и Вапцаров.

  И сутринта ще се завърна с подути слепоочия,

  категоричен като изгрев!

  И с изгрева, макар неточно/ ще римувам комунизма!”,

  ”Когато говориш скучно за комунизма,

  значи говориш против комунизма”…

  да говори за това е най-малкото цинично. Може да си представя по този начин морала. Но ако това е морал, аз съм най-неморалният човек на света.

  Искам да съм неморален, за да не попадам на едно място със Стефан Цанев...

   

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  Цветанов - борец за демокрация на 10 ноември! ГЕРБ прави научна конференция за комунистическия тоталитаризъм

  В досиетата, служебно правителство и в президента шефът на ПГ на ГЕРБ видя основните врагове на демократичното развитие на България.

  Днес цяло едно поколение не знае какво се е случило преди 1989 г. Силата на демокрацията е, че всеки може сам да определя пътя си, но когато цялата историческа истина не е изяснена, то ние трудно можем да формираме мнението си на базата на обективната реалност.

  Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на научната конференция „Проекции на комунистическия  тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.“, организирана от Сдружение „ГЕРБ”. 

  Според Цветанов, ако в началото на прехода са били отворени досиетата на Държавна сигурност, днес сме щели да бъдем много по-демократични, толерантни и в обществото нямало да се наслагва непрекъснато напрежение.

  Цветан Цветанов отдели голямо внимание в критики към президента Румен Радев и неговото Обръщение към нацията по повод 10 ноември. Според Цветанов, зад речта на президента се криел „реваншистки и егоцентристки подход”.

  „Президентът за пореден път доказа, че е разединител на нацията и че не е обединител, както е вменено в Конституцията“, заяви Цветанов, който за пореден път нарече Радев президент на БСП.

  „Трябва да отговорим дали днес президентът изпълнява функциите си като обединител на нацията и като човек, който трябва да се съобразява с парламентаризма. Дали му харесва парламентът или не, дали му харесват депутатите или не, дали на нас ни харесва или не – разделението на властите е силата на демокрацията и трябва да имаме уважение“, каза още Цветанов.

  Зам.-председателят на ГЕРБ обвини президента и в непрозрачен избор на конституционния съдия,  Атанас Семов, срещу когото Прокуратурата започна проверка заради публикация в "Капитал".

  „Нима той направи този избор прозрачно? При едноличното определяне на конституционен съдия без дебат, едноличното определяне на служебно правителство, в обръщението си говори за еднолично управление. А само той по Конституция се е възползвал от това си право. Действително показа, че няма прозрачност“, продължи Цветанов с нападките срещу Радев.

  Според него президентът е избрал този път, защото от БСП виждат, че няма как да бъдат алтернатива.

  След като приключи с критиките към резидента Радев, Цветан Цветанов се похвали с това, че благодарение на третия кабинет „Борисов“ и образователния министър Красимир Вълчев, в учебните планове за 10-ти клас вече ще се изучава комунизмът, тъй като преди това отсъствал от учебната програма.

  Научната конференция на ГЕРБ за комунистическия тоталитаризъм продължава с доклади, които по-късно ще бъдат анализирани.

  ВИДЕО от откриването на научната конференция „Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.“, организирана от Сдружение „ГЕРБ”. 

  Снимка на Tsvetan Tsvetanov.

  Снимка на Tsvetan Tsvetanov.

  снимки: ФБ страница на Цветан Цветанов

 • Четвъртък, 12 Април 2018 21:29
  В Добрич и Стара Загора отново протестират срещу високите цени на горивата

  Поредни протести срещу високите цени на горивата и лошото им качество се провеждат в днес в Добрич и Стара Загора.

  В Добрич 150 автомобила се включиха в автошествието. Включиха се и мотоклубовете в града.

  С автошествие протестиращите казват „Не” на постоянно увеличаващите се цени на горивата у нас.

  Колоната от автомобили премина по три от основните булеварди в града, като крайната точка е изходът за Варна.

  Според недоволните, цените у нас са необосновано високи, качеството на горивото е лошо, а много често се случва и да бъдат излъгани в количеството, което зареждат.

  Хората заявяват, че след като на световния пазар цената на барел петрол е между 70 и 80 долара, бензинът у нас трябва да е около 1.69 лв., дизелът – 1.79 лв. и газта – 0.80 лв. Протестиращите обявиха, че шествието ще бъде мирно, но шумно.

  Миналата седмица  старозагорци заявиха, че е недопустимо в съседните страни бензинът и дизелът да са на поносими цени, а у нас, в различните градове на едни и същи компании, бензиностанциите продават с разлика от 30-40 стотинки. И тази събота те отново са на протест.

Оставете коментар