Събота, 17 Ноември 2018
Четвъртък, 19 Април 2018 09:08

Лекари успокоиха миряните: Патриархът ни е добре, тази сутрин си изпи кафето в болницата

Лекарите от болница "Токуда", където беше приет патриарх Неофит вчера по обяд, успокоиха миряните, че духовникът е в добро състояние. Днес сутринта дори са му предложили да си изпие кафето, което не е отказал. Те коментираха на извънредна пресконференция, че патриархът, наред с президента и премиера, е сред тримата най-важни хора в държавата и е логично наблюдението на здравословното му състояние да продължи, след като бъде изписан. Неофит влезе в болница заради симптоми, свързани с хроничното му заболяване. Лекарите допълниха, че подобни оплаквания са нормални за възрастовата група, в която влиза Неофит. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 19 Април 2018 09:08
  Депутат незаконно е шеф на 2 болници

  Той като управител е „пропуснал” да публикува финансовите отчети на общинското здравно заведение за последните 3 години

  Депутатът от ГЕРБ д-р Руслан Здравков Тошев, противно на забраната на нормативните документи народни представители да управляват дружества с държавно и общинско участие, е шеф на специализираната болница по очни болести за активно лечение – Варна.

  Още по-скандалното: в конфликт на интереси е и съдружник в частната с наподобяващо име – Специализирана очна болница за активно лечение – 2000 – Варна, пише "19 минути".

  Работата обаче е още по-дебела, тъй като незнайно защо, той като управител е „пропуснал” да публикува в Търговския регистър – тази гордост на нашето електронно управление - финансовите отчети на общинското здравно заведение за последните 3 години: 2015, 2016 и 2017 г. Причината е ясна: незавидните резултати.

  Само напомняме, че на народен представител вече бе снет имунитетът заради предшестващата му позиция на шеф на болница именно заради финанси.

  Всичко това става ясно от сигнал от управителния съвет на Федерацията по шахмат, на която варненският бизнес депутат от ГЕРБ е шеф.

  Там пък са възмутени, че Тошев се представя за „майстор на спорта”, включително и пред Световната федерация ФИДЕ, без да има каквито и да било данни, че някога е покривал изискванията и нормите не само за майстор на спорта по шах, но и по какъвто и да било друг спорт, пише в сигнала.

 • Четвъртък, 19 Април 2018 09:08
  Опции за излизане от болница: починал, аутопсиран или...

  „Не знам какво е това здравеопазване, след като във формуляра за постъпване в болница, в графа "Изход от хоспитализацията" първата опция е: "Болният е починал", а втората: "Оздравял". Значи, ако влезеш в болница, по-вероятно е да умреш, така ли?!!!”

  Това написа във Фейсбук журналистът и писател Иво Тодоров, онагледявайки въпроса си със снимка от медицински документ:

  Снимка на Ivo Todorov.

  Напомняме, че според резултати от национално проучване на „Алфа рисърч” над 2 млрд. лв. доплащат българските пациенти за своето лечение като така дофинансират здравната система. Болшинството българи не одобряват и предложената от здравния министър реформа в здравеопазването.

   

 • Четвъртък, 19 Април 2018 09:08
  Мрете тихо! Да не пречите на стабилността

  Трети ден хемодиализата във Видин е в тежка авария. Днес един от пациентите почина. Животът на 45 човека е в опасност. Счупил се е един филтър. Просто филтър. Поне седмица ще трябва, за да се отстрани аварията. В това време Той ще строи кокетно стадионче за стотина милиона. Да, от тези стотина милиона ще откраднат поне половината, а от клетниците, дето лежат в това отделение не могат да откраднат почти нищо и затова те не са важни. 

  Болните в България живеят не с диагнози, доизживяват си дните с присъди. 

  Да си болен в България най-често значи, че си обречен. Дори затворниците знаят, че като им мине срокът са свободни, а болните знаят, че спасение няма. И се успокояват хората с приказки като, "има неща, които не зависят от нас" и "има и други, не сме само ние". 

  Да сте чули за авария в Народното събрание? Да сте чули за авария в Министерски съвет? Да сте чули за авария в Правителствена болница и пациентите да останат една седмица без лечение? Там всичко е подсигурено. По три буса тоалетна хартия ги зареждат едновременно, та ако някой закъса, другите да стигнат навреме и да имат с какво да си бършат задниците гадовете. Но един филтър резервен в тази държава за хемодиализата няма. НЯМА!

  Георги Георгиев, фейсбук

Оставете коментар