Сряда, 24 Октомври 2018
Сряда, 02 Май 2018 11:46

Военният министър оправи футбола: За юбилея на ЦСКА ще летят между 1 и 2 хеликоптера, ще помоля МВР да се погрижи за Левски

Военният министър Красимир Каракачанов се погрижи за футболното първенство. След като пусна авиацията за юбилея на ЦСКА, обеща да говори с колегата си от МВР Валентин Радев, ако са министри през 2019 г., да се погрижи за 105-тата годишнина на "сините". "Не мога да издребнявам. Левскар съм, но ЦСКА 50 години е бил отбор към армията. Ще пуснем между 1 и 2 хеликоптера. Всичко ще ни струва между 1500 и 2000 лева", обясни вицепремиерът. Председателят на ВМРО скастри феновете на Левски, които го попитаха защо не пусне авиация и за 75-годишнината от раждането на Гунди над "Герена". Той допълни, че червеният тим е бил 50 години към армията и припомни, че дори го пише в абревиатурата на тима.

Той допълни, че армията е в готовност да изпрати хеликоптер или със самолет, който да прибере болната ни от рак сънародничка Теди от Турция. Припомняме, че тя се подлъга по шамани и отиде да се лекува чак в Бразилия. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 02 Май 2018 11:46
  Патриотите закрепиха Симеонов: Каракачанов не поиска оставката му, а Сидеров не присъства

  Една оставка в момента означава да съборим правителството и да се върнат ДПС и БСП на власт, смята Каракачанов.

  Над два часа продължи Коалиционният съвет на "Обединени патриоти", на който присъстваха  вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

  "Атака"

  На заседанието не присъства третият партньор в „Обединени патриоти“ – лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който обясни отсъствието си във Фейсбук с думите, че няма логика да е там.

  „Не присъствам на Коалиционен съвет. НФСБ преди 6 дни свали политическо доверие от мен като председател на ПГ на ОП. ВМРО не взе никаква позиция по този въпрос, а мълчанието е знак на съгласие с НФСБ. При това положение няма логика да бъда на тази среща”, написа Волен Сидеров минути след началото на КС.

  Припомняме, че в понеделник „Атака” свали политическото си доверие от Валери Симеонов. Повод за реакцията на националистите е грубото и непремерено изказване на вицепремиера към майките на децата с увреждания. 

  ВМРО

  „Една оставка в момента означава да съборим правителството – за мен това не е решение”, каза Красимир Каракачанов след Коалиционния съвет.

  Според него оставката означава ДПС и БСП да се върнат на власт, а това не е решение.

  „Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Аз мисля, че подсказах днес на празника на тези, които бяха. Какво означава оставката на един вицепремиер –да падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов", коментира той.

  Според Каракачанов, ако НФСБ падне от управлението, трябва да се разчита на „Воля” на Марешки, а това не е алтернатива.

  Каракачанов сподели, че е посъветвал Симеонов по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява.

  Лидерът на ВМРО напомни, че бюджетът за хората с увреждания се увеличава с 60% и увери, че правителството си е свършило работата и продължава да я върши.

  НФСБ

  „Надявам се отсъствието на Волен Сидеров от Коалиционен съвет да е засега, ще полагаме доброжелателни усилия да се събираме и да решаваме проблемите”, каза Валери Симеонов след Коалиционния съвет по повод отсъствието на Волен Сидеров.

  По думите му лидерът на „Атака” пак ще бъде поканен на заседание, на което „да обсъдим имаме ли проблеми, нямаме ли и трябва да ги решим или трябва по този неособено хигиеничен начин да ги прекараме през медии и през големия партньор ГЕРБ, който няма вина за нашите отношения“.

  На въпрос дали съществува малката коалиция, Симеонов отговори, че тя е съставена за общо участие в парламентарните избори за 44-ото НС. „Коалицията съществува, докато съществува това споразумение. То не е нарушено, въпреки че има много сериозни разминавания, на които сте свидетели напоследък“, каза Симеонов.

  Напомняме, че по-рано днес в официално изявление от Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще си подаде оставката, ако това решат коалиционните му партньори и Бойко Борисов. Той помоли организираният протест в негова подкрепа да не се провежда, тъй като се чувства достатъчно убеден в това, което върши, още един протест не бил нужен.

  Тази вечер премиерът Бойко Борисов се прибира в България след визита в ОАЕ и Египет. В сряда предстои заседанието на правителствената коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти.

  Още по темата – в публикациите на BIG5 ТУК и ТУК.

 • Сряда, 02 Май 2018 11:46
  Правителството не трябва да пада, заяви Каракачанов

  Мисля, че правителството не трябва да пада. Това каза пред журналисти вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, помолен за коментар.

  "Всички ме сочат мен и казват от Каракачанов зависи. Понеже днес говорим за 125 г. ВМРО, в историята ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията", изтъкна Каракачанов. Той уточни, че днес следобед има коалиционен съвет с колегите си от Обединените патриоти, на който задълбочено и конструктивно ще обсъдят въпроса с евентуалната оставка на Валери Симеонов.

  Оставката на вицепремиера бе поискана от съпредседателя на ОП и лидер на "Атака" Волен Сидеров. За оставката му настояват и протестиращи майки на деца с увреждания, които се почувстваха обидени от негово изявление. Вчера Симеонов заяви, че би подал оставка само ако му я поискат едновременно трима души - председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Борисов пък каза, че ако поиска оставката на Симеонов, ще предизвика катастрофа в управлението.

  "Една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви настроения. Оттук нататък губим много време. И вместо да се занимаваме с нещата, които са заложени в програмата на Обединени патриоти - по темата с нелегалната емиграция, битовата и циганската престъпност, демографската криза, година и половина се занимавам с глупости. Честно казано, стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой иска да се кара, да се кара. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, влязъл съм в политиката да върша някаква работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя", коментира днес Каракачанов, цитиран от БТА.

  Протестиращите майки се борят за правата на своите деца и мисля, че правителството направи много за тях - допълнително 150 млн.лв. Ако аз получа 150 млн.лв. за армията, ще бъда щастлив, допълни той.

  Каракачанов участва в церемония по честването на 125 год. от създаването на ВМРО и в поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия.

  nbox.bg

 • Сряда, 02 Май 2018 11:46
  Маските паднаха! Олигархията стои зад Валери Симеонов

  Маските паднаха! Ясно се видя, че олигархията и нейните кръгове стоят твърдо зад лицето, което е уж вицепремиер, Симеонов.

  Цинизмът, с който бе нанесена жестоката обида не само на майките на деца с увреждания, а въобще на всички български жени, настоящи майки и бъдещи майки, продължи скоростта си днес в МС, където уж воюващите Симеонов и Домусчиев застанаха рамо до рамо да бранят корпоративните си интереси.

  Нещо повече на брифинг беше отправена нагла заплаха срещу целия български народ.

  Един побелял дядо си позволи вероятно срещу 5 сребърника да определи едва ли не 20 000 български работници като крепостна собственост на олигархията, които щели да бъдат изкарани срещу протестиращия български народ, искащ ясно оставката на лицето Симеонов.

  Днес паднаха маските на олигархията, която чрез своя инструмент в изпълнителната власт цели пълната дискредитация на правителството и вероятно неговото подчиняване на корпоративни интереси, изразяващи се чрез безпрецедентното упорство за подаване на оставка от уж вицепремиера Симеонов.

  Днес ясно се разбра, че така нареченият вицепремиер Симеонов е водил една лъжлива битка с фирмите на Домусчиев, която е целяла съвсем други интереси, но не и защита на българската държава и българския народ.

  Димитър Байрактаров

Оставете коментар