Вторник, 22 Януари 2019
Вторник, 08 Май 2018 13:35

Мистерия: Откриха наш дипломат мъртъв в Япония

Mъж, идентифициран като първи секретар на българското посолство в Япония, е открит мъртъв пред търговска сграда в Шинджуку, Токио в понеделник сутрин, предаде Japan Today. Към момента се предполага, че е самоубийство, съобщава местната полицията. Около 9:45 сутринта минувач съобщил на службите, че е видял човек "падащ от високо". Падналият е откаран в болница и скоро след това е обявен за мъртъв. Човекът е идентифициран като първи секретар на българското посолство в Токио. Той е41-годишен и е започнал мандата си в посолството през март. Очевидци съобщават на полицията, че са видели човека да стои на 7-ия етаж в сградата малко преди да загине. На мястото на инцидента,не е намерено писмо, допълва полицията”, пише Japan Today. Според сайта на МВнР първи секретар е Ивац Владайчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Май 2018 13:35
  Пълно мълчание в държавата за новото име на Македония

  Нито един от официалните сайтове в България - на МВнР, Министерски съвет и Президент, не се споменава, че страната ни има съсед с ново име - Република Северна Македония

 • Вторник, 08 Май 2018 13:35
  Даниел Митов се измъкна. Осъдиха заместника му на 4 години затвор и 4000 лв. глоба

  Специализираният наказателен съд призна бившият зам.-външен министър Христо Ангеличин за виновен за престъпление по служба и го осъди на 4 години лишаване от свобода. 

  Според магистратите Ангеличин не е упражнил достатъчен контрол върху работата на подчинените му дирекции в министерството, с което е ощетил МВнР с близо 500 хил. лв. - неправомерно платени пари на фирма за организиране на служебни пътувания.

  В същото време специализираният съд призна неговия шеф - бившият външен министър Даниел Митов, за невинен. Митов е оправдан по всички повдигнати срещу него обвинения.

  Припомняме, че Митов бе обвинен за престъпление по служба заради платени неправомерно на фирма пари за служебни пътувания - за самолетни билети, хотели и застраховки. 

  Даниел Митов беше обвинен в това, че в периода от 15 януари – 22 юли 2016 г. не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за търговско дружество и от това МВнР е било ощетено с 494 458,03 лв. 

  Сигналът срещу Митов и неговия заместник Христо Ангеличин беше подаден от бившия външен министър Кристиан Вигенин. Съдът сметна, че доказателствата са такива, че не може по безспорен начин да се докаже знанието на Даниел Митов за процедурата, заради която е обвинен.

 • Вторник, 08 Май 2018 13:35
  България подписва Глобалния пакт на ООН за миграцията докато САЩ обмислят пълна забрана на достъпа на мигранти от южната граница

  САЩ и Унгария напуснаха пакта, а Полша заяви, че ще се оттегли. Според тези страни миграцията ще бъде насърчена до такава степен, че ще се превърне в заплаха за света.

  България подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН, който ще бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко.

  САЩ и Унгария напуснаха пакта, а Полша заяви, че ще се оттегли. Според тези страни миграцията ще бъде насърчена до такава степен, че ще се превърне в заплаха за света. 

  Глобалният пакт за сигурна, редовна и законна миграция няма юридически обвързващ характер. Той не е международно-правен инструмент, съответно държавите членки на ЕС и ООН не следва да поемат ангажимент за ратификация, съобщават от Външното министерство.

  България подкрепя окончателния вариант на проекта, в който са отразени въпроси от първостепенно значение за страната ни: по-ясното разграничение между легални и нелегални мигранти, възможността за търсене на отговорност (включително наказателна) при нелегално преминаване на границата, препотвърждаване на суверенното право на държавите сами да определят кого да допускат на своя територия, отбелязването на негативния ефект от нелегалната миграция.

  Напомняме, че преди месец международният анализатор Боян Чуков предупреди за негативните последици от Пакта в интервю за "Дарик": промяна на етническото население в Европа и финансови трудности, тъй като документът предвижда  сериозни социални ангажименти към мигрантите, а техният брой ще расте непрекъснато, смята Боян Чуков.

  В същото време Белият дом вече предприема мерки в разрез на Пакта на ООН. В днешния си брой авторитетното американско издание The Washington Post съобщава, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да забрани достъпа на мигранти от южната граница със специален указ.

  Тази стъпка, според публикацията, може да се направи, за да се спре така наречения "Керван на мигрантите", който се движи към американската граница с Мексико, предимно с мигранти от Гватемала, Хондурас и Салвадор.

  Според вестника Тръмп може да използва същите президентски правомощия, които използва през 2017 г., когато забрани влизането в САЩ на граждани на редица страни с преобладаващо мюсюлманско население.

  (на снимката: "керван" на мигранти от Хондурас, насочили се към границата на Мексико със САЩ)

Оставете коментар