Неделя, 20 Януари 2019
Сряда, 09 Май 2018 10:17

Павлова обясни за бъдещето на министерския си пост и за скандалната дискотека, с която посрещнахме европейските младежи

Министърката по председателството ни в ЕС обясни, че след края му ще е на поста си до края на годината. Дотогава можело да изтекат много води. Тя премълча за информацията на BIG5, че може би ще е следващият кмет на София. Засега и Йорданка Фандъкова се кълне, че остава на поста си. Тя оправда скандала за организираната младежка дискотека с това, че държавата не била полиция и не е дала пари за полуголите танцьорки.

Да съм министър не е самоцел, има достатъчно работа за всички. Така отговори в „Тази сутрин” Лиляна Павлова на въпроса с какво ще се занимава след края на европредседателството на България.

Тя ще е на поста министър за европредседателството до края на годината. Дотогава много вода ще изтече, уточни Павлова.

„Идеята за единни ценности и единен пазар е една от основните идеи на Европа, но в същото време трябва да пазим националния си интерес. Така направихме с превозвачите. Много е важно да участваме в преговорите – когато не участваш, не можеш да изразиш позициите си и мнението ти няма да бъде зачетено. Няма да е лесно, тъй като решението се взима с квалифицирано мнозинство. Трябва да намерим държави като нашата с мнение и да се обединим”, така тя коментира темата за командированите работници.

Относно критиките към младежката конференция в рамките на евопредседателството тя каза, че на конференцията е имало много млади хора и целите са постигнати. В официалната програма и с пари от държавата пък била платена официална вечеря с български гозби и хора, но не и дискотека.

След вечерята всеки може да се забавлява, както прецени, ние не сме морална полиция, уточни Павлова.

По думите й срещата на върха в София на 17 май във формат ЕС – Западните Балкани е пикът на председателството.

Не е важно дали ще дойдат държавните глави, важно е да има участници от всички държави, да се приеме декларация и анекс към декларацията от срещата, смята Лиляна Павлова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар