Понеделник, 30 Март 2020

Неделя, 13 Май 2018 11:07

София под обсада. Мач, полумаратон и среща между Западните Балкани и ЕС парализират столицата за няколко дни, хората се молят на МВР да не прави показни арести

Заради срещата между ЕС и Западните Балкани на 17-ти май май, затварят района около НДК. Заради поредния мач между Левски и ЦСКА във вторник, от днес се въвеждат ограничения и около националния стадион "Васил Левски". Столичани и гостите на София се молят да няма арести, за да не се парализира тотално градът.

София е под тотална обсада. В дните от следващата седмица – понеделник, четвъртък и петък /14, 17 и 18 май/ достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен. Мярката се налага поради събития на високо ниво от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС, което се провежда в Двореца. Желаещите да закупят билети за културни събития могат да го направят през онлайн платформата – tickets.ndk.bg или на място от касите на Билетен център, които ще работят нормално с обичайното работно време от 09:00 до 20:30 часа, но са изместени в кино „Люмиер Лидл”. Литературен клуб „Перото” ще отваря врати за посетители след приключване на всяко събитие и снемане на външния охранителен периметър. Актуалната информация ще бъде публикувана на Фейсбук профила на „Перото“. Без промени остава достъпът до Театър Азарян и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. От днес се въвеждат ограничения при паркирането за поредния мач между Левски и ЦСКА. Мерките около националния стадион "Васил Левски" ще продължат до 15-ти май. Столичани се молят на МВР и на службите да не се изцепи с някой арест на централен булевард, за да парализират тотално София. Не е ясно поради какви причини мозъците от БФС измислиха мачът между двата отбора да се играе на наионалния стадион, а не на "Българска армия" и на "Георги Аспарухов". Освен това, не се знае и какво правят отбори като "Витоша" (Бистрица) във футболния елит, когато нямат стадион и също ползват на гърба на половин София "Васил Левски". През последните години националното съоръжение се ползва за какво ли не. Правят се поп фолк концерти, провинциални отбори с 200 души агитка се ширят на 40-хилядното съоръжение, националите ни, които също не събират кой знае колко хора и могат да играят на близката "армия", също затварят центъра и се създава допълнителен хаос. Да им е честита срещата на върха и мачът на столичани! Днес пък централните булеварди бяха затворени за провеждането на полумаратон, който можеше да се проведе и някъде другаде. Читатели на BIG5 предлагат Йорданка Фандъкова да не се колебае и да превърне всички улици в района в пешеходна зона и дори да премести центъра в някой от кварталите с всички сгради. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар