Понеделник, 22 Октомври 2018
Вторник, 15 Май 2018 14:07

ЛУКОЙЛ открива нов обект на Кулата с „Щастлива седмица”

От 18 до 25 май - подаръци и изненади за клиентите на новата бензиностанция

В петък, 18 май, най-новата бензиностанция ЛУКОЙЛ, разположена на изхода от България към Гърция в близост до ГКПП Кулата, ще посрещне всички свои клиенти със специални промо-цени, подаръци и изненади. Обектът открива сезона на пътешествията с акцията „Щастлива седмица” до 25 май, през която всеки клиент ще получи специално внимание и възможност да изпробва късмета си в томбола с награди.
През целия ден в петък и в събота, клиентите на новия обект ще бъдат посрещани и обслужвани от мениджърски екипи на Дирекцията по търговските въпроси на компанията, които ще им представят удобствата на комплекса. Сред тях са по-големите площи за паркиране, с предвиден паркинг за тежкотоварни автомобили и автобуси, обособени зони за отдих с безплатен WiFi, чардж-зона, външна кафе-зона с водна мъгла за разхлаждане през горещите дни, както и просторни и удобни санитарни помещения, в които е отделено особено внимание за хората със специални нужди. За децата е предвиден детски кът със специален тъч-скрийн монитор за интерактивни игри. Преди да продължат по пътя си, посетителите ще могат да отдъхнат с приготвени на място фрешове, топли закуски и богатото меню на международната верига за бързо хранене Hesburger.
Освен традиционните бензин и дизел, комплексът на ЛУКОЙЛ до ГКПП Кулата предлага пълната гама горива ЕКТО, заедно с най-новото гориво от серията – премиум бензина ЕКТО 100 с многофункционален пакет горивни добавки от последно поколение на американския концерн Afton Chemical.

Бензиностанцията предлага на своите клиенти широка гама масла, сред които иновативната серия от ново поколение ЛУКОЙЛ GENESIS, както и специално масло за автомобили на газ. Тя приема разплащания в евро, както и с фирмените карти на „Лукойл“ и картите за гориво на партньорите й, кредитните и дебитни банкови карти VISA, MASTERCARD, Maestro/Cirrus, БОРИКА. А притежателите на карти от програмата „ЛУКОЙЛ Клуб” ще могат да се възползват от специални промоционални цени за редица стоки от минимаркета, указани с жълти етикети.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Министър Горанов е поискал БНТ да не излъчва разследване на "Открито" за горива в жп цистерни

  Финансовият министър Владислав Горанов бил притискал неколкократно през последните две седмици Генералния директор на БНТ Константин Каменаров да не излъчва журналистическо разследване на Валя Ахчиева в предаването “Открито”, планирано за неделя 13 май 2018 г. Това съобщават журналисти от телевизията пред big.5. Темата на разследването била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните складове и едни ЖП цистерни, пълни с газьол, разтоварен от руски танкер на варненското пристанище ПЧМВ.

  Но, Каменаров не се бил подал на грубия натиск на финансовия министър и предаването “Открито” не е свалено от ефир, въпреки, че все още не се излъчват рекламни анонси за темата на предаването.
  То е обявено за излъчване в неделя, с начален час 20:45 часа, след като в новата програмна схема на управата на БНТ, е сложено в прайм тайма в неделя вечер, заради обществения интерес към разследващата журналистика.
  Каменаров е отказал да участва в цензура, въпреки че БНТ изцяло зависи от действията на финансовия министър Горанов, тъй като тя е на държавна издръжка. И вероятно по случая има интрига.
  В тази ситуация, журналистката Валя Ахчиева е подала сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров с разкритията си от разследването.
  Цацаров веднага се е разпоредил и изпратил материалите в Специализираната прокуратура, твърдят журналисти от медията.

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Петролният бранш представи Визия 2050 за развитие на сектора

  В София се проведе конференцията „Стратегия на рафиниращата индустрия до 2050 г.: преход за течните горива и възможности пред сектора”, част от официалния календар на българското председателство. Събитието бе домакинствано от Европейската петролна асоциация (FuelsEurope) и Българската петролна и газова асоциация.
  Форумът беше открит от министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова и г-н Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

  Сред панелистите в дискусията бяха и г-н Тудор Константинеску, Главен съветник, Главна дирекция „Енергетика“, Европейска комисия, както и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. Пред 100 делегати – представители на европейските и българските институции, депутати, експерти и представители на нефтената индустрия, Бела Келемен – президент, и Джон Купър – генерален директор на Еропейската петролна асоциация, представиха Визия 2050 за развитието на европейската петролна индустрия.

  В работата по разработването на визията участваха и компании, членове на FuelsEurope, които са част и от БПГА чрез своите поделения в България.
  Целите от визията са отправна точка и за разработването и внедряването на добри практики за повишаване на качеството на продуктите и за българските потребители. Водещи европейски експерти дискутираха бъдещето на течните горива, както и внедряването на нови технологии за производството на биогорива и използването на алтернативни източници на енергия.

  „Ние вярваме, че търсенето на течни горива няма да секне в дългосрочен план и има бъдеще за тях. Съвременните предизвикателства пред околната среда обаче повдигат множество въпроси, които трябва да бъдат адресирани своевременно от нефтената индустрия, правителствата и европейските институции. Декарбонизацията на транспортния сектор е например голямо предизвикателство и липсата на технологични алтернативи в авиацията, водния и тежкотоварния транспорт отново откроява съществената роля на течните горива в съвременния свят.”, подчерта Валентин Златев.
  Членовете на FuelsEurope и БПГА - Шел и Лукойл, представиха добри практики в развитието на нисковъглеродни технологии за течни горива и други петролни продукти – внедряването на най-големия в света завод да водородна електролиза в рафинерията на Шел в Райнланд, Германия,
  както и технологиите за нисковъглеродни горива и намаляване на емисииите в Лукойл Нефтохим Бургас.

  Програмата на събитието продължи с официална вечеря за постоянните представители по енергетика на страните-членки на ЕС. Европейската петролна асоциация обединява 41 нефтени компании – на практка 100% от рафинериите в Европа и 75% от търговците на горива на континента. Членове на FuelsEurope членуват и в БПГА чрез своите поделения в България. Българската организация е единствената представителна за българския пазар като 16 членове имат общ пазарен дял около 75%.

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Валентин Златев: Не се очаква повишение на цените на горивата

  "Ясно и категорично искам да заявя, че ние ще настояваме за приемането този закон (новият Закон за горивата - бел. ред.), защото обратното ни поставя в невъзможност да работим в България". Това каза пред журналисти председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) и генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

  „Ние ще искаме да се приеме в този вид, който е консенсусен за всички, но настояваме да има един закон, който да регулира пазара на горива, а не 14 както е сега, при които едните казват едно, а другите точно обратното“, коментира той.

  От БПГА ще настояват да има и обществен орган, който да следи за изпълнението на закона. „Аз не искам да подхождам като някои други хора, които казват изключете земеделците от закона. Ние, ако започнем да приемаме съсловни закони, ще се върнем в 18 век, когато е имало такива закони, изключващи част от обществото, казвайки, че не трябва да ги спазва“, смята Златев. По думите му този закон е в интерес и в ползва на държавата, с единствена цел тя да обезпечи постъпленията в бюджета и да има равнопоставеност на участниците на пазара и върховенство на закона.

  Валентин Златев каза, че е новост за него, че изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев участва в Консултативния съвет по законодателството в парламента (бел.ред. - проектозаконите, които са приети на първо четене, минават за становище през Консултативния съвет). Той добави, че ще говори с него и ще го помоли да не участва в дискусията заради конфликт на интереси.

  „Има грешното разбиране, че Законът за горивата го внася, или настоява да бъде внесен, Българската петролна и газова асоциация (БПГА) и той е в наша ползва, което не е съвсем така“, коментира председателят на Асоциацията. Той каза още, че смята българската държава за партньор в бизнеса с горива и тя получава повече от 50% от приходите от продажба на горива във вид на данъци и такси. „Половината от цената, която всеки български гражданин плаща на бензинколонката, за да си купи, независимо дали е бензин или дизел, отива в държавния бюджет", обясни Златев. На въпрос защо законопроектът не срещна подкрепа от министрите, Златев отговори, че не смята така. „Не съм съгласен, че министрите са отхвърлили този закон, тъй като в продължение на две години имаше работна група, сформирана със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, която работи по текстовете на този закон и той е подписан от представителите на всички министерства, съгласуван е“, каза Златаев и добави, че затова е нелогично да се заема друга позиция.

  Според председателя на БПГА, ако Агенция "Митници" и НАП си вършеха добре работата, нямаше да има нужда от този закон. „Очевидно е, че има пропуски в държавата, очевидно е, както самото Министерство на финансите потвърждава, че почти 1 млрд. лв. не се събират годишно от акцизи и ДДС“, каза Златев.

  Той добави, че са проведени няколко срещи със зърнопроизводителите и с депутатите, които внасят закона и е постигнат консенсус, който е добър и за представителите на бранша. Златев смята, че се говори популиситко, без да се познават добре текстовете на закона и според него той е написан в полза на бранша. „Досега българското законодателство не третира понятие различно от понятието бензиностанция. Тоест, не се признават ведомствени бензиностанции, наличие на всякакви други обекти. Тоест,всеки един държавен орган, който би решил да се разправя с тях, би могъл да ги затвори веднага“, каза той. Златев обясни още, че в новия закон това се поправя и е въведено понятието „вътрешен обект“, който дава право на зърнопроизводителите и селскостопанските производители да имат официално такива свои обекти, като те трябва да бъдат адресно регистрирани и да се измерват горивата, които са в тях, иначе се обезсмисляла идеята.

  "Няма прогнози за увеличаване на цените на горивата през летния сезон", добави още директорът на "Лукойл". „Ние следваме международните пазари на петрола, има тенденция към леко покачване, но не мисля, че тя е бъде значителна“, коментира той. Златев добави, че всяка подобна политическа нестабилност като тази в Сирия се отразява на международните пазари. „Да се надяваме, че здравият разум ще победи и Сирия няма да поднася повече изненади", каза Златев. „Няма магическа пръчка, няма вариант, по който с един замах това да се случи. Очевидно, че ще бъде дълъг процес, в който и рафинериите ще произвеждат по технологични горива и двигателите на колите ще стават все по-технологични“, каза директорът на "Лукойл". По думите му в крайна сметка светът трябва да намери някаква алтернатива на горивата, произведени от нефт и това рано или късно ще се случи, но няма да е толкова бързо, колкото всички очакват.

Оставете коментар