Неделя, 20 Януари 2019
Вторник, 15 Май 2018 14:07

ЛУКОЙЛ открива нов обект на Кулата с „Щастлива седмица”

От 18 до 25 май - подаръци и изненади за клиентите на новата бензиностанция

В петък, 18 май, най-новата бензиностанция ЛУКОЙЛ, разположена на изхода от България към Гърция в близост до ГКПП Кулата, ще посрещне всички свои клиенти със специални промо-цени, подаръци и изненади. Обектът открива сезона на пътешествията с акцията „Щастлива седмица” до 25 май, през която всеки клиент ще получи специално внимание и възможност да изпробва късмета си в томбола с награди.
През целия ден в петък и в събота, клиентите на новия обект ще бъдат посрещани и обслужвани от мениджърски екипи на Дирекцията по търговските въпроси на компанията, които ще им представят удобствата на комплекса. Сред тях са по-големите площи за паркиране, с предвиден паркинг за тежкотоварни автомобили и автобуси, обособени зони за отдих с безплатен WiFi, чардж-зона, външна кафе-зона с водна мъгла за разхлаждане през горещите дни, както и просторни и удобни санитарни помещения, в които е отделено особено внимание за хората със специални нужди. За децата е предвиден детски кът със специален тъч-скрийн монитор за интерактивни игри. Преди да продължат по пътя си, посетителите ще могат да отдъхнат с приготвени на място фрешове, топли закуски и богатото меню на международната верига за бързо хранене Hesburger.
Освен традиционните бензин и дизел, комплексът на ЛУКОЙЛ до ГКПП Кулата предлага пълната гама горива ЕКТО, заедно с най-новото гориво от серията – премиум бензина ЕКТО 100 с многофункционален пакет горивни добавки от последно поколение на американския концерн Afton Chemical.

Бензиностанцията предлага на своите клиенти широка гама масла, сред които иновативната серия от ново поколение ЛУКОЙЛ GENESIS, както и специално масло за автомобили на газ. Тя приема разплащания в евро, както и с фирмените карти на „Лукойл“ и картите за гориво на партньорите й, кредитните и дебитни банкови карти VISA, MASTERCARD, Maestro/Cirrus, БОРИКА. А притежателите на карти от програмата „ЛУКОЙЛ Клуб” ще могат да се възползват от специални промоционални цени за редица стоки от минимаркета, указани с жълти етикети.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Валентин Златев разясни цената на горивата у нас и в Европа

  Шефът на „Лукойл” обясни колко печелят бензиностанциите от всеки литър заредено гориво

   

  „Странно е, че протестите продължават на фона на това, че цените на горивата поевтиняват. Те ще спадат още надолу”. Това каза председателят на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на "Лукойл България" по време на семинар в Стара Загора.

  Той подчерта, че според него в протестите има чужда намеса и те не са единствено и само инициирани от хора, недоволни от цените в страната.

  „Аз разбирам, че сред недоволните има и такива, които са с ниски доходи, те също са наши клиенти и ние ги уважаваме и държим на тях. Има обаче и хора, които са там заради подбудители. Тези провокатори са от сивия сектор, а недоволните не знаят за какво протестират. Годишно държавната хазна има загуби от горивата заради сивата икономика в размер на около милиард лева. Когато цените на горивата преди време се вдигаха няколко пъти, никой не протестираше, а сега това е факт, въпреки спада на цените. По-ниските цени, обаче, пак повтарям, не са под въздействие на протестите, а са съобразени със световния пазар, коментира Валентин Златев.

  Колко печелят бензиностанциите?

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Министър Горанов е поискал БНТ да не излъчва разследване на "Открито" за горива в жп цистерни

  Финансовият министър Владислав Горанов бил притискал неколкократно през последните две седмици Генералния директор на БНТ Константин Каменаров да не излъчва журналистическо разследване на Валя Ахчиева в предаването “Открито”, планирано за неделя 13 май 2018 г. Това съобщават журналисти от телевизията пред big.5. Темата на разследването била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните складове и едни ЖП цистерни, пълни с газьол, разтоварен от руски танкер на варненското пристанище ПЧМВ.

  Но, Каменаров не се бил подал на грубия натиск на финансовия министър и предаването “Открито” не е свалено от ефир, въпреки, че все още не се излъчват рекламни анонси за темата на предаването.
  То е обявено за излъчване в неделя, с начален час 20:45 часа, след като в новата програмна схема на управата на БНТ, е сложено в прайм тайма в неделя вечер, заради обществения интерес към разследващата журналистика.
  Каменаров е отказал да участва в цензура, въпреки че БНТ изцяло зависи от действията на финансовия министър Горанов, тъй като тя е на държавна издръжка. И вероятно по случая има интрига.
  В тази ситуация, журналистката Валя Ахчиева е подала сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров с разкритията си от разследването.
  Цацаров веднага се е разпоредил и изпратил материалите в Специализираната прокуратура, твърдят журналисти от медията.

 • Вторник, 15 Май 2018 14:07
  Петролният бранш представи Визия 2050 за развитие на сектора

  В София се проведе конференцията „Стратегия на рафиниращата индустрия до 2050 г.: преход за течните горива и възможности пред сектора”, част от официалния календар на българското председателство. Събитието бе домакинствано от Европейската петролна асоциация (FuelsEurope) и Българската петролна и газова асоциация.
  Форумът беше открит от министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова и г-н Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

  Сред панелистите в дискусията бяха и г-н Тудор Константинеску, Главен съветник, Главна дирекция „Енергетика“, Европейска комисия, както и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. Пред 100 делегати – представители на европейските и българските институции, депутати, експерти и представители на нефтената индустрия, Бела Келемен – президент, и Джон Купър – генерален директор на Еропейската петролна асоциация, представиха Визия 2050 за развитието на европейската петролна индустрия.

  В работата по разработването на визията участваха и компании, членове на FuelsEurope, които са част и от БПГА чрез своите поделения в България.
  Целите от визията са отправна точка и за разработването и внедряването на добри практики за повишаване на качеството на продуктите и за българските потребители. Водещи европейски експерти дискутираха бъдещето на течните горива, както и внедряването на нови технологии за производството на биогорива и използването на алтернативни източници на енергия.

  „Ние вярваме, че търсенето на течни горива няма да секне в дългосрочен план и има бъдеще за тях. Съвременните предизвикателства пред околната среда обаче повдигат множество въпроси, които трябва да бъдат адресирани своевременно от нефтената индустрия, правителствата и европейските институции. Декарбонизацията на транспортния сектор е например голямо предизвикателство и липсата на технологични алтернативи в авиацията, водния и тежкотоварния транспорт отново откроява съществената роля на течните горива в съвременния свят.”, подчерта Валентин Златев.
  Членовете на FuelsEurope и БПГА - Шел и Лукойл, представиха добри практики в развитието на нисковъглеродни технологии за течни горива и други петролни продукти – внедряването на най-големия в света завод да водородна електролиза в рафинерията на Шел в Райнланд, Германия,
  както и технологиите за нисковъглеродни горива и намаляване на емисииите в Лукойл Нефтохим Бургас.

  Програмата на събитието продължи с официална вечеря за постоянните представители по енергетика на страните-членки на ЕС. Европейската петролна асоциация обединява 41 нефтени компании – на практка 100% от рафинериите в Европа и 75% от търговците на горива на континента. Членове на FuelsEurope членуват и в БПГА чрез своите поделения в България. Българската организация е единствената представителна за българския пазар като 16 членове имат общ пазарен дял около 75%.

Оставете коментар