Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 17 Май 2018 14:01

Изписаха патриарх Неофит от болницата

„Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е изписан от болницата и е у дома си в Софийската св. митрополия. Да се помолим Милостивият Бог да му дарува крепко здраве и дълголетие начело на Българската православна църква”, обявиха оттам.

Патриархът беше приет в болница на 18 април заради симптоми, свързани с хроничното му сърдечно заболяване.

На следващия ден той беше изведен от реанимацията на болницата, но остана в лечебното заведение.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 17 Май 2018 14:01
  Опции за излизане от болница: починал, аутопсиран или...

  „Не знам какво е това здравеопазване, след като във формуляра за постъпване в болница, в графа "Изход от хоспитализацията" първата опция е: "Болният е починал", а втората: "Оздравял". Значи, ако влезеш в болница, по-вероятно е да умреш, така ли?!!!”

  Това написа във Фейсбук журналистът и писател Иво Тодоров, онагледявайки въпроса си със снимка от медицински документ:

  Снимка на Ivo Todorov.

  Напомняме, че според резултати от национално проучване на „Алфа рисърч” над 2 млрд. лв. доплащат българските пациенти за своето лечение като така дофинансират здравната система. Болшинството българи не одобряват и предложената от здравния министър реформа в здравеопазването.

   

 • Четвъртък, 17 Май 2018 14:01
  Мрете тихо! Да не пречите на стабилността

  Трети ден хемодиализата във Видин е в тежка авария. Днес един от пациентите почина. Животът на 45 човека е в опасност. Счупил се е един филтър. Просто филтър. Поне седмица ще трябва, за да се отстрани аварията. В това време Той ще строи кокетно стадионче за стотина милиона. Да, от тези стотина милиона ще откраднат поне половината, а от клетниците, дето лежат в това отделение не могат да откраднат почти нищо и затова те не са важни. 

  Болните в България живеят не с диагнози, доизживяват си дните с присъди. 

  Да си болен в България най-често значи, че си обречен. Дори затворниците знаят, че като им мине срокът са свободни, а болните знаят, че спасение няма. И се успокояват хората с приказки като, "има неща, които не зависят от нас" и "има и други, не сме само ние". 

  Да сте чули за авария в Народното събрание? Да сте чули за авария в Министерски съвет? Да сте чули за авария в Правителствена болница и пациентите да останат една седмица без лечение? Там всичко е подсигурено. По три буса тоалетна хартия ги зареждат едновременно, та ако някой закъса, другите да стигнат навреме и да имат с какво да си бършат задниците гадовете. Но един филтър резервен в тази държава за хемодиализата няма. НЯМА!

  Георги Георгиев, фейсбук

 • Четвъртък, 17 Май 2018 14:01
  Настилката пред „Св. Седмочисленици” предизвика гняв и сарказъм

  След като видяхме част от изключително лошо ремонтираната ул. "Граф Игнатиев", се появиха снимки на градинката пред църквата "Свети Седмочисленици". 
  Настилката, приличаща на такава от кухня или баня, предизвика гневни коментари във Facebook:

  „На новата градинка й липсва един убав паметник на проф. Божидар Димитров, издялан от ИТОНГ от акад. Вежди Рашидов”, написа карикатуристът Христо Комарницки.

   „Естетическото чувство се възпитава. То е натрупване, най-вече културно. Като гледам какво е разбирането за естетика на Столична община - църквата може да бъде обновена в стил лазерна графика, и като тръгне столичанинът да я обикаля - ще се появява Исус. (Помните, надявам се, тия кичортии от близкото минало, които променяха изображението в зависимост от ъгъла, под който се погледнат). Може плочките да се редят криво и без особено внимание, но пък преобразуването на всичко в селски мегдан се извършва с удивително старание - трябва да признаем.” – Полина Паунова, журналист.

  „Това не е до вкус, а гавра със всички софиянци!!! Погледнете това безумие пред църквата „Св. Седмочисленици”. Какви са тези грозотии?!” – Мариан Башур

  "Може ли да вземете всичките пари и повече нищо да не пипвате из София? Нищичко." - Анета Генова, актриса.

  Новата градинка стана обект и на карикатури и фотоколажи:

   

  Карикатура: Чавдар Николов, „Нова софийска естетика”, terminal3.bg

   

  Снимка на Stefan Sivriev.

  Снимки: #HUBAVOE

Оставете коментар