Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 21 Май 2018 13:34

Задържаха българин във Франция, обвиняват го, че е подготвял атентат

Сигнал от пътничка за „странно поведение” станал причина за ареста на 48-годишен българин на гарата в Марсилия по подозрение в тероризъм.

Нашият сънародник е пренасял в раницата си материали, от които може да се направи взривно устройство. Властите гледат на случая изключително сериозно, като на този етап смятат, че може да са предотвратили атентат, посочва кореспондентът на bTV във Франция. Официално към момента се потвърждава единствено информацията, че е арестуван. Конкретният повод за задържането не се коментира официално. 

Пътникът първоначално говорел на руски и заявил, че е от чеченски произход. Именно човек от тази етническа група извърши преди дни нападение в Париж. Едва по-късно при проверка на отпечатъците станало ясно, че всъщност става въпрос за българин. От МВР разпространиха информация за него, от която става ясно, че той е известен на полицията.

Мъжът е обявен за международно издирване през 2012г. с Европейска заповед за арест във връзка с извършен от него опит за убийство през 2010г. и влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за срок от 6 години.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар