Сряда, 20 Март 2019
Сряда, 23 Май 2018 10:32

Младият игумен, хванат да кара пиян, проговори. Вижте как оправда постъпката си!

„Съжалявам, разбира се, но човек греши и когато греши, най-важното след грешката му е да си вземе поука, да разбере какво е направил, да осъзнае и да не го прави вече”, казва 21-годшиният йеромонах Спиридон, бивш игумен на Чипровския манастир.

Той беше хванат да кара пиян от полицията в Монтана. След това беше получи 6-месечна условна присъда, а църквата го отстрани от поста му. Оказа се, че не само е пиян, а младият отец дори никога не е имал шофьорска книжка. "Това се случи поради лекомислието на младостта ми. В младостта си човек греши най-много, но пък и има най-много сили. Изобличавам се като виновен и че съм направил това нещо. Когато човек не мисли трезво, не върши нещата както трябва. Платих с това, че до някаква степен станах повод да бъда оплюти свещениците и духовенството и светата обител, което ми е доста болно. Приемам нещата с разкаяние и покаяние. Греховете на младостта ми не си спомняй, Господи!", каза още младият свещеник пред Нова ТВ. Той показа какво е направил за Чипровския манастир и как е ремонтирал стаите.

"Всичко беше на груб строеж. Успяхме да изградим новото крило на светата обител. Нека младите хора без расо да вземат моя случай като един пример в живота си, който да ги подсеща, че лекомислена постъпка остава за цял живот. Искам прошка от всеки един - от моите близки и от хората, които съм разочаровал. Да се молят за мен, допълни Спиридон. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 23 Май 2018 10:32
  Вселенският патриарх връчи томосa за автокефалност на Украинската църква

  Москва реагира остро и заяви, че томосът няма каноническа сила, а е само "хартия”.

 • Сряда, 23 Май 2018 10:32
  Патриарх Вартоломей: Не взех пари, а много бонбони и шоколади от фабриката на Порошенко

  Путин обвини миналата седмица вселенския патриарх, че основният му мотив за обявяване на независима Украинска църква е, че той „ще започне да печели от нея“

 • Сряда, 23 Май 2018 10:32
  Настилката пред „Св. Седмочисленици” предизвика гняв и сарказъм

  След като видяхме част от изключително лошо ремонтираната ул. "Граф Игнатиев", се появиха снимки на градинката пред църквата "Свети Седмочисленици". 
  Настилката, приличаща на такава от кухня или баня, предизвика гневни коментари във Facebook:

  „На новата градинка й липсва един убав паметник на проф. Божидар Димитров, издялан от ИТОНГ от акад. Вежди Рашидов”, написа карикатуристът Христо Комарницки.

   „Естетическото чувство се възпитава. То е натрупване, най-вече културно. Като гледам какво е разбирането за естетика на Столична община - църквата може да бъде обновена в стил лазерна графика, и като тръгне столичанинът да я обикаля - ще се появява Исус. (Помните, надявам се, тия кичортии от близкото минало, които променяха изображението в зависимост от ъгъла, под който се погледнат). Може плочките да се редят криво и без особено внимание, но пък преобразуването на всичко в селски мегдан се извършва с удивително старание - трябва да признаем.” – Полина Паунова, журналист.

  „Това не е до вкус, а гавра със всички софиянци!!! Погледнете това безумие пред църквата „Св. Седмочисленици”. Какви са тези грозотии?!” – Мариан Башур

  "Може ли да вземете всичките пари и повече нищо да не пипвате из София? Нищичко." - Анета Генова, актриса.

  Новата градинка стана обект и на карикатури и фотоколажи:

   

  Карикатура: Чавдар Николов, „Нова софийска естетика”, terminal3.bg

   

  Снимка на Stefan Sivriev.

  Снимки: #HUBAVOE

Оставете коментар