Вторник, 18 Юни 2019
Сряда, 23 Май 2018 10:32

Младият игумен, хванат да кара пиян, проговори. Вижте как оправда постъпката си!

„Съжалявам, разбира се, но човек греши и когато греши, най-важното след грешката му е да си вземе поука, да разбере какво е направил, да осъзнае и да не го прави вече”, казва 21-годшиният йеромонах Спиридон, бивш игумен на Чипровския манастир.

Той беше хванат да кара пиян от полицията в Монтана. След това беше получи 6-месечна условна присъда, а църквата го отстрани от поста му. Оказа се, че не само е пиян, а младият отец дори никога не е имал шофьорска книжка. "Това се случи поради лекомислието на младостта ми. В младостта си човек греши най-много, но пък и има най-много сили. Изобличавам се като виновен и че съм направил това нещо. Когато човек не мисли трезво, не върши нещата както трябва. Платих с това, че до някаква степен станах повод да бъда оплюти свещениците и духовенството и светата обител, което ми е доста болно. Приемам нещата с разкаяние и покаяние. Греховете на младостта ми не си спомняй, Господи!", каза още младият свещеник пред Нова ТВ. Той показа какво е направил за Чипровския манастир и как е ремонтирал стаите.

"Всичко беше на груб строеж. Успяхме да изградим новото крило на светата обител. Нека младите хора без расо да вземат моя случай като един пример в живота си, който да ги подсеща, че лекомислена постъпка остава за цял живот. Искам прошка от всеки един - от моите близки и от хората, които съм разочаровал. Да се молят за мен, допълни Спиридон. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар