Четвъртък, 24 Януари 2019
Събота, 02 Юни 2018 13:59

Валери Симеонов откри летния сезон по Българското черноморие, обикаля да търси шумни заведения

Операцията е била с превантивен характер и собствениците на заведенията са се разминали само с предупреждение

Вицепремиерът Валери Симеонов направи изненадваща проверка снощи в курорта "Слънчев бряг". Заедно със служители на Охранителна полиция, Симеонов провери спазват ли се разпоредбите след 23 ч. заведенията да не надвишават допустимите децибели или да озвучават с музика на открито.

"Всяка година ли ще си играем на котка и мишка? Забранено е в открито заведение озвучаване след 23 часа. Просто тая година няма да е така. Има ли закон, трябва да се спазва" обърна се Валери Симеонов към собственик на нощно заведение.

Проверяващите откриха, че в пет дискотеки в курорта - "Ла кубанита", Coccoon, "Арена", "Графити" и бившият "Оксижен", сега "Рейнбоу", музиката е по-силна от допустимото. Заведенията не били и шумоизолирани.

Акцията е била с превантивен характер и собствениците на заведенията са се разминали само с констативни протоколи.

"Това е първата проверка за този сезон, такива ще има през цялото лято. Законът е един за всички и той трябва да се спазва, няма да има компромис за никого", каза Валери Симеонов.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 02 Юни 2018 13:59
  НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори

  ВМРО: Ние искаме да работим заедно. Проблемите в коалицията ни идват от личностни амбиции, стремежи за налагане и доминации

 • Събота, 02 Юни 2018 13:59
  Яхтата на Домусчиев е разкрита – 56-метрово бижу „KD“ за 50 милиона евро

  „Афера“ успя да направи това, което Валери Симеонов не успя като вицепремиер

 • Събота, 02 Юни 2018 13:59
  Управляващото мнозинство се разпадна заради F-16. НФСБ се обяви против

  Правителството иска от парламента да подпише празен чек в сделката за изтребителите, заяви от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

  Депутатите гласуват днес предложението на кабинета за започване на преговори със САЩ за придобиване на 8 нови изтребителя F-16 без съобразяване с предварителната финансова рамка от 1 милиард и 800 милиона лева.

  Докладът за закупуване на Ф-16 влиза в пленарната зала след като вчера две парламентарни комисии - по отбрана и по бюджет и финанси, подкрепиха започването на преговори със САЩ.

  „Тези дебати са срамни и позорни. Ако Димитър Списаревски беше свидетел, щеше да се обърне в гроба“, заяви председателят на парламентарната група на НФСБ Валери Симеонов в пленарна зала по време на дебатите за даване на мандат на правителството за старт на преговори със САЩ за купуване на F-16.

  НФСБ категорично ще гласуваме против решението, то по никакъв начин няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по решението за преговори със САЩ за закупуване на самолети F-16.

Оставете коментар