Събота, 17 Ноември 2018
Четвъртък, 28 Юни 2018 18:56

Роми и пенсионери излязоха на организиран протест срещу новия закон за горивата

Група протестиращи излезе, за да стачкува вчера пред Министерския съвет. Тя продължи автопохода с цистерни по Околовръстното шосе на столицата от предния ден. В него участваха дребни и средни търговци на горива, които не са съгласни с новия закон за регистрация на всички в бранша пред държавните власти.

Скромната клика беше облечена в зелени дъждобрани с еднакви плакати. Оказа се, че те са докарани до столицата с организиран транспорт. Протестиращите бяха предимно пенсионери и  роми. Тарторите бяха дребни търговци. На една от лимузините им дори имаше стикер на ГДБОП.

След като не можаха да смутят работата на Министерския съвет, който заседаваше, протестиращите направиха компромис и се срещнаха с няколко депутати от НФСБ, които са сред вносителите на законопроекта, но пък подкрепят протестите срещу себе си. След протеста организаторите поведоха стачниците към автобусите, с които ги стовариха и си тръгнаха безславно. 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 18:56
  Оставката като фарс

  На мен от самото начало на сагата с Валери Симеонов ми е все тая ще подаде ли оставка тоя или не. И с оставката му, и без оставката му, едва ли нещо ще се промени към по-добро.

  Валери е подобен с останалите управници. Нали помните понятието „подобни триъгълници” от геометрията за 7-ми клас? Може и да е за 8-ми. Това няма значение.
  Валери ще се върне в събранието като депутат и ще продължи да е подобно вреден в качеството си на депутат, което е подобно на министър и вицепремиер.

  И няма никакво значение как изглежда и колко струва сделката за вицепремиерската му оставка между него и премиера. Никога няма да узнаем цената.
  Всички радости и щастия, предизвикани от тая предизвестена оставка, са напразни и безсмислени.

  Вицепремиерът Симеонов е мъртъв!

  Да живее депутатът и шеф на партия Валери!

  Със Симеонов, или без Симеонов, Борисов остава и си е същият.

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 18:56
  Хоро на Орлов мост след оставката на Валери Симеонов

  „Щастливи сме! Доказахме, че обществото може да се справи”, коментираха майките от инициативата „Системата ни убива”.

  Майките на деца с увреждания ликуват, след като вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка. И днес, по станала вече традиция, майките излязоха на шествие в центъра на София. 

  Скандиранията им „оставка” обаче бяха сменени с радостни викове, след като разбраха новината. В пристъп на радост те се хванаха на хоро на Орлов мост. 
  „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”. 

  Майките се заканиха, че ще продължат с протестите, докато парламентът не гласува окончателно оставката на Симеонов. 

  Протестите срещу оттеглилия се вицепремиер продължиха 26 дни подред.

 • Четвъртък, 28 Юни 2018 18:56
  Валери Симеонов подаде оставка! Не искал да тежи на кабинета. Борисов я прие

  След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си.

  В 19.55 часа Валери Симеонов лично съобщи пред медиите в Министерски съвет, че депозира оставката си: "Решението за оставката е лично - става въпрос за медийна кампания, която удря върху авторитета на правителството", заяви вицепремиерът. 

  По думите му тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на управлението. "Не става въпрос за моята личност, не става въпрос за партията, на която съм ръководител, а за управлението на България“, каза още той по време на извънредния брифинг.

  „Благодаря за вниманието от ваша страна. Повиках ви, за да обявя пред вас моето лично решение да подам оставка в качеството си на вицепремиер на Република България в коалиционното управление на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, допълни той. 

Оставете коментар